Élet-Stílus

Vancouveri hírmorzsák: az asztma előny

Justyna Kowalczyk lengyel sífutó is örömmel lenne asztmás; a hokis Lubos Barteckóra hosszabb kihagyás vár; a hazaiak vezetnek női kettősbobban - rövid hírek vancouveri téli olimpiáról.

Bartecko nem játszhat

Nem játszhat a svédek elleni olimpiai negyeddöntőben a szlovák Lubos Bartecko, aki a norvégok elleni, keddi mérkőzésen szenvedett sérülést. A diagnózis szerint enyhe agyrázkódást és vállizom-zúzódást szenvedett, fejét több öltéssel varrták össze. Nem kellett speciális kórházba szállítani, hanem az olimpiai falu klinikáján kezelték.
Apa hazament

Elhagyta az olimpia helyszínét, és hazautazott Utahba Sasha Rearick, az Egyesült Államok férfi alpesisí-válogatottjának kapitánya, miután felesége gyermeknek adott életet. Rearick a keddi versenynap után repült el, hogy meglátogassa a kis jövevényt és párját, de hamarosan visszatér Kanadába. Az újszülött a család második gyermeke.

Jagr kidőlt

Sérülésmiatt kérdésessé vált Jaromir Jagr szereplése a finnek elleni mérkőzésen. Vladimir Ruzicka, a cseh jégkorong-válogatott szövetségi kapitány bízik benne, hogy az élő legendának számító hokis vállalja a szereplést csütörtök hajnali negyeddöntőben.

Amerikai bírót akarnak

Amerikai vezetőbírót szeretne a kanadai női hokiválogatott szövetségi kapitánya az Egyesült Államok elleni olimpiai döntőre. Melody Davidson szerint a legjobb megoldás amerikai Leah Wrazidlo lenne, ahelyett, hogy a nemzetközi szövetség kiszámíthatatlanul és a tengerentúlon megszokotthoz képest eltérően ítélkező európait küldjön a fináléra.

Kramer nembírt magával (MTI/EPA)

Kramer nem bírt magával (MTI/EPA)

Kanadai vezetés

A kanadai Kaillie Humphries, Heather Moyse egység áll az élen a női kettesbob első két futama után. Igaz, az első két csúszás után még semmi nem dőlt el, miután a hazai kettős csupán 13 századmásodperces előnyt szerzett az amerikai duóval szemben.

Kramer dühbe gurult

A férfi gyorskorcsolyázók 10 ezer méteres versenyében a legjobb időt futott holland Sven Kramer összetört, miután kizárták. Elsősorban edzőjére haragszik a győzelmét meghiúsító pályatévesztés miatt. „Egyértelműen a koncentráció hiánya okozta a hibát, de nem az enyémmel volt baj. Nagyon mérges vagyok rá, és lesz vele egy komoly beszélgetésem – nyilatkozta az 5000 méteren győztes holland sportoló, aki magából kikelve csapkodott a csarnokban, miután megtudta, hogy eredményét törölték.

Asztmás akar lenni

A nők 15 kilométeres üldözéses sífutószámában bronzérmes lengyel Justyna Kowalczyk szerint előnyt élveznek azok a vetélytársai, akik asztmásan versenyeznek. „Hogy miképpen segíti a vetélytársaimat az asztma? Úgy, hogy ők a rajt előtt használhatják a légzéskönnyítő, és számukra megengedett eszközt, miáltal frissiben megtisztított légutakkal vághatnak neki a távnak”- így Kowalczy, aki némi cinzmussal a hangjában kijelentette: megkéri orvosát, hogy fedezzen fel nála is valamilyen asztmatikus tünetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik