Élet-Stílus

Mourinho és Ancelotti visszatér

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az Inter vendégeként Carlo Ancelotti visszatér Milánóba, a házigazda olasz csapat kispadján pedig a korábbi Chelsea-menedzser, José Mourinho ül.

Az Inter és a Chelsea is az élen áll hazája bajnokságában, mégsem emiatt lesz különleges a két csapat szerdai Bajnokok Ligája-ütközete. Kis túlzással, a főszereplőket nem a pályán, hanem amellett, a kispadoknál kell keresni. Az futballínyencek dörzsölhetik a tenyerüket.
A két vezetőedző, Carlo Ancelotti és José Mourinho személye adja a pikáns ízt az amúgy is finomnak ígérkező fogásnak. Mourinho 2004 és 2007 között irányította a Chelsea-t, amellyel két-két bajnoki címet, illetve Ligakupát nyert, egyszer pedig az FA-kupát is lehódította. Ancelotti ugyan korábban egy percig sem állt a leendő ellenfélnél, de játékosként öt, edzőként nyolc évet töltött el a Milannal, így testközelből figyelhette meg az Intert, már csak azért is, mert a két milánói gigász közös stadiont használ.

Mourinho és Ancelotti visszatér 1

„Mourinho tökéletesen ismeri a Chelsea-t, ahogy én is az Intert, ekképp aligha ér bennünket meglepetés” – vezette fel a találkozót a Chelsea olasz szakvezetője. Nem csak a két edző múltjában vannak csatlakozási pontok, hasonló problémákkal is küszködnek, mindkettőjüknek a balhátvéd posztján akad gondja, miután Christian Chivu és Davide Santon egyaránt sérült az Internél, míg a vendég londoniaknál Ashley Cole bokatörése miatt nem játszhat, az orosz Jurij Zsirkov szereplése pedig egyelőre kérdéses, Frank Lampard ugyanakkor felgyógyult vírusos betegségéből.

„Mivel az ellenfelünk fizikálisan és játékerőben is kifejezetten erős, szükségem lenne Javier Zanettira a középpályán. Azonban, ha Santon nincs a csapatban, és ő lesz a balhátvéd, máris másképpen fest az együttes, mint ahogyan azt előzetesen elképzeltem” – magyarázta Mourinho, akinek a csapata amúgy sincsen éppen toppon, utolsó három bajnokiján egyaránt döntetlent játszott.

Az Internek ráadásul nincs szerencséje az angol csapatokkal, tavalyelőtt a Chelsea, tavaly a Manchester United búcsúztatta a kieséses szakasz első körében, ráadásul az olasz csapat négy találkozón még csak gólt sem szerzett. Ellenben a Chelsea a legutóbbi három kiírásában kivétel nélkül eljutott a legjobb négy közé, 2008-ban döntős volt, és csak tizenegyesekkel maradt alul a Manchester Uniteddel szemben. Akkor a szezon elején egyébként még Mourinho ült a londoniak kispadján.

Mourinho és Ancelotti visszatér 1

A szerdai másik mérkőzésen az orosz CSZKA Moszkva fogadja a remek formában lévő spanyol Sevillát, amelynek elnöke, Jose Maria del Nido szerint csak a továbbjutás elfogadható számukra. „Gazdasági szempontból is úgy terveztük, hogy a csapat a negyeddöntőig biztosan eljut. Ha itt elbukunk, akkor negatív lesz a költségvetési mutatónk. A feladat egyszerű: semmiképpen sem kaphatunk ki Moszkvában, ha pedig gólt is szerzünk, az már csak hab lesz a tortán” – fogalmazott del Nido.

Kérdés, hogy a napfényhez szokott sevillaiak miképp alkalmazkodnak a jelenleg tomboló moszkvai télhez, a hazaiaknak pedig az okozhat nehézséget, hogy nincsenek játékban. Miután szünetel az orosz bajnokság, a CSZKA Moszkva közel három hónap alatt mindössze egy tétmérkőzést játszott.

bajnokok ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz)-Sevilla (spanyol), 18:30
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v.: Brych (német)
Várható kezdőcsapatok
CSZKA Moszkva: Akinfejev – V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij, Szennyikov – Semberas, Honda, M. Gonzalez – Kraszics, Mamajev – Necid
Sevilla: Palop – Stankevicius, Fazio, Dragutinovics, F. Navarro – Jesus Navas, Romaric, Zokora, Perotti – Kanoute, Alvaro Negredo

Internazionale (olasz)-Chelsea (angol), 20:45
Milánó, San Siro, v.: Mejuto Gonzalez (spanyol)
Várható kezdőcsapatok
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, J. Zanetti – Stankovics, Cambiasso, Muntari – Sneijder – D. Milito, Eto’o
Chelsea: Cech – Ivanovica, Terry, Ricardo Carvalho, Zsirkov – Obi Mikel, Ballack, Lampard – Malouda – Drogba, Anelka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik