Élet-Stílus

Ki lesz a Fradi edzője?

Továbbra sem oldódott meg az edzőkérdés a Fradinál, mivel az angol tréner nem felel meg a minimális előírásoknak.

Craig Short, a Ferencváros angol vezetőedzője nem nyert felvételt a pro-licences tanfolyamra, ezért nem felel meg “azoknak a minimális előírásoknak sem, amelyek kötelező érvényűek a Soproni Ligában szereplő csapatok esetében” – tájékoztatta az MTI-t szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).
A közlemény szerint az angol sportági szövetség edzőképzésért felelős vezetője levélben értesítette az MLSZ-t arról, hogy sem Shortot, sem egyik segítőjét, Ron Reidet még nem vették fel a képzésre. Ennél fogva egyikük sem lehet a zöld-fehérek szakvezetője.

Bordás György, az MLSZ főtitkára erről írásban tájékoztatta a ferencvárosi futballklubot.

Short tavaly október 30-án lett az FTC vezetőedzője, megbízatása akkor az utolsó négy bajnoki mérkőzésre szólt, s december 31-én lejárt – a szabályok szerint pro licenc nélkül 30 napig lehet edzősködni. A 41 éves tréner szerződését aztán meghosszabbították, s Berki Krisztián, az egyesület vezérigazgatója januárban azt mondta: ha más szakvezető is dolgozhat az NB I-ben pro licenc nélkül, akkor véleménye szerint a Ferencváros esetében sem tesz majd kivételt az MLSZ.

A klub február 12-i sajtótájékoztatóján Berki arról számolt be, hogy a magyar szövetség engedélyezi a vezetőedzői poszt betöltését Shortnak, ha felveszik a tanfolyamra, s erről az FTC bemutatja az írásos igazolást az MLSZ-nek. A nemzetisport.hu kedden azt írta, hogy a zöld-fehérek ezt megtették, igaz, az edző csak nyáron kezdi meg tanulmányait.

A Ferencváros futball szakámért felelős igazgatója, Dave McCarthy délután a klub honlapján úgy nyilatkozott: megkezdték a tárgyalásokat, hogy a kérdést még az első tavaszi bajnoki mérkőzés előtt rendezzék. Hangsúlyozta azonban, hogy a szakmai munkáért továbbra is a Short, Reid páros a felelős.

“Átmeneti megoldásként a Ferencváros vezetősége tárgyalásokat folytat Tuboly Frigyessel, az egyesület utánpótlás edzőjével. A problémát így mindenképpen házon belül oldjuk meg, melynek eredményéről pénteken adunk részletes tájékoztatást – fogalmazott McCarthy. – Olyan edzővel állapodunk meg, aki a képzettségét adja az MLSZ által támasztott adminisztratív feltételekhez, de a szakmai munkáért továbbra is a Craig Short, Ron Reid páros a felelős.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik