Élet-Stílus

Hibázó edzője miatt zárták ki a bajnokot

Hihetetlen körülmények között bukta el aranyérmét a hollandok gyorskorcsolyázója Vancouverben. Műlesiklásban simán nyert Carlo Janka, és a lelkes közönség újabb hazai győzelmet ünnepelhetett.

A férfi gyorskorcsolyázók 10 000 méteres versenyében a legjobb időt futott Sven Kramert kizárták a keddi versenyből. Az 5000 méteren aranyérmes hollandot saját edzője fosztotta meg az újabb olimpiai sikertől.
A szám toronymagas esélyese az utolsó párban indult, ám a verseny kétharmadánál az edzője rossz sávot mutatott neki az aktuális váltásnál. A szakember fél kör után rájött a hibájára, de a célig levezényelte védence futását. Hiába volt a leggyorsabb Kramer, később a szabályok értelmében diszkvalifikáltak.

GALÉRIA

GALÉRIA

Az aranyérmet ezek után a dél-koreai Li Szeung Hun nyakába akasztották, az ezüst az orosz Ivan Szkobrevhez, a bronz pedig a címvédő holland Bob de Jonghoz került.

Megvédte címét az orosz kvartett a sílövők 4×6 km-es női. Az oroszok legutóbb győztes négyeséből Anna Bogalij-Titovec és Olga Zajceva maradt a csapat tagja, hozzájuk csatlakozott Szvetlana Szlepcova és Olga Medvedceva. Mögöttük a négy éve bronzérmes franciák lettek a másodikok, míg a harmadik helyen a Torinóban ezüstérmes németek zártak.

A vezető hármas igen hamar elszakadt a mezőny többi részétől, s végül a harmadik emberek bizonyultak sorsdöntőnek. Ekkor ugyanis a francia csapat tagja az első, fekvő sorozatnál nemhogy hibázott lövészetben, de nyolc töltényből csak három korongot talált el, így két büntetőkörre kényszerült. Az oroszoknál Medvedceva hibátlan volt, míg német riválisa póttöltényekre szorult, ezzel szétszakadt az élboly.

A váltók utolsó embereinél bár Zajceva mindkét lövészetben hibázott, kiváló futásának köszönhetően az oroszok aranyérme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A második helyen a franciák végeztek, a dobogó legalsó foka pedig a kétszeres olimpiai bajnok Neuner nélkül kiálló németeké lett.

Hibázó edzője miatt zárták ki a bajnokot 2

Férfi műlesiklásban papírforma győzelmet aratott a svájci Carlo Janka. A szám világbajnoki címvédője az első futamban a leggyorsabbnak bizonyult, s előnyét a második menetben meg tudta őrizni. Két norvég, a másodjára leggyorsabb Kjetil Jansrud és a szuperóriás-műlesiklásban arany-, a lesiklásban pedig ezüstérmes Aksel Lund Svindal előtt nyert. Bene Márton a 103 induló és a 81 célba érkező versenyző közül a 71. időt érte el.

A síakrobaták női krossz számában hazai győzelem született a vb-első Ashleigh McIvor révén. A kanadai versenyző a döntőben a norvég Hedda Berntsent és a francia Marion Josserand-t utasította maga mögé. Az északi összetett csapatainak viadalában a négy évvel ezelőtti győztes osztrák négyes diadalmaskodott, mögötte az amerikai és a német csapat ért célba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik