Élet-Stílus

Bundaügy: az UEFA bírókon verte el a port

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a bundabotrány rendőrségi adatai alapján eltiltott három játékvezetőt, közülük a bosnyák Novo Panicot örökre.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a bosnyák Novo Panicot örökre eltiltotta a bíráskodástól, rajta kívül a horvát Tomislav Setkát és az ukrán Oleg Orijecsovot büntette: előbbi 2011. június 30-ig, utóbbi egy hónapig nem vezethet mérkőzést. A szerdán közzé tett ítélet a német rendőrség nyomozati anyagai alapján született, ám arról nincs hír, hogy a bírók milyen meccseket „vezettek” el. Az európai szövetség ugyanakkor felmentette a bolgár Anton Genovot, akinek neve korábban ugyancsak felmerült a vesztegetési ügyben.

A sportlap emlékeztetett arra, hogy Panic magyar csapatok meccseit is dirigálta: 2005 őszén az FTC-Ripo Minszk (0-2) UEFA-kupa-selejtezőn fújta a sípot, míg a 2003-as U17-es Eb-n a magyar válogatott Dánia elleni, 2-0-ra elvesztett meccsét vezette.

Kizárás

Kizárta az élvonalból a Botev Plovdiv csapatát a bolgár szövetség. Az adótartozások következményeként az egyesület vezetői a közelmúltban kénytelen voltak felbontani több, ki nem fizetett futballista szerződését, és a végén már csak 13 játékos maradt a keretben – hárommal kevesebb a kötelező minimumnál. A kizárás nyomán a korábbi kétszeres bajnok, jelenleg sereghajtó Botev soron következő riválisainak játék nélkül 3-0-s győzelmet könyvelnek majd el. A klub várhatóan a harmadik vonalba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik