Élet-Stílus

Nesta visszatérhet az olasz csapatba

Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nyári dél-afrikai világbajnokságra visszatérhet az együttesbe Alessandro Nesta, az AC Milan védője.

A 33 éves futballista 2006-ben döntött úgy, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapatban. Sorozatos sérülései miatt úgy tűnt, hogy a pályafutása is veszélyben került, az előző szezont hátsérülése miatt szinte teljes egészében kihagyta, ám a mostani idényben régi önmagát idézi, nagyszerű formában játszik.
A 78-szoros válogatott Nesta eddig rendkívül balszerencsés volt a világbajnokságokon: 1998-ban a harmadik, osztrákok elleni csoportmérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást, négy évvel később a dél-koreaiak elleni drámai nyolcaddöntőt kellett kihagynia, 2006-ban pedig a csehek elleni utolsó csoportmérkőzés során dőlt ki a sorból.

“Helye van a válogatottban. A múlt héten már beszéltünk, meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta Lippi a Corriere dello Serának. “Szerencsétlenül alakultak az eddigi vb-szereplései, ezért is bízom benne, hogy eljön Dél-Afrikába.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik