Élet-Stílus

Németországban kezdenek Messiék

Kedd este a címvédő is bekapcsolódik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses küzdelmeibe. A Barcelona a Stuttgart otthonába látogat, a másik mérkőzésen pedig két meglepetéscsapat feszül egymásnak a nyolc közé kerülésért.

A nyolcaddöntős párok sorsolásakor sokan legyintettek, amikor a címvédő Barcelonát a német Stuttgarttal került össze. A német csapat ősszel katasztrofálisan teljesített a német bajnokságban, és a BL-ben is éppen csak megelőzve a román Unireát jutott be a legjobb 16 közé.
A gyenge szereplés következtében a német klub megvált Markus Babbeltől, és az új trénerrel megtáltosodtak a svábok. A legutóbbi nyolc bajnokijából hatot megnyert a VfB Christian Gross irányítása mellett, legutóbb szombaton ötöt vágtak a Kölnnek.

Köln-Stuttgart 1-5

A tavaszi produkció ellenére továbbra is a Barca toronymagas esélyese a párharcnak, de a katalánok nem vehetik félvállról a találkozót. A katalánok két hete elvesztették veretlenségüket a bajnokságban, ráadásul több alapember szereplése is kérdéses. Daniel Alves, Seydou Keita, Yaya Toure, Xavi és Zlatan Ibrahimovic kisebb sérüléssel bajlódik, Eric Abidal viszont biztosan nem léphet pályára kedd este a VfB Arenában.

Németországban kezdenek Messiék 1

A másik oldalon csak Arthur Bokát kell pótolnia Grossnak, az ő helyén feltehetően a Juventustól érkezett Cristian Molinari kaphat lehetőséget. A támadósorban nincsenek ilyen gondjai Grossnak: Cacau a hétvégén egymaga négy gólt lőtt a Kölnnek, de Marica és Pogrebnyak is jó formában van.

„Őszhöz képest nagy változások voltak a Stuttgartban. Rendkívülien veszélyesek, és ha nem figyelünk oda, akkor nagyon könnyen bajba kerülhetünk” – fogalmazott Puyol, a katalánok csapatkapitánya. A kötelező udvariasság is beszélt a válogatott védőből, hiszen maguk a németek is elismerik, hogy a papírforma nem sok jót ígér. Gross is azt emlegette a hétvégi bajnokit követően, hogy mekkora megtiszteltetés számukra a Barcelona elleni párharc.

A Barca is győzelemmel hangolt (Barca-Racing Santander 4-0)


A másik kedd esti párharcnak a Girondins Bordeaux egyértelmű esélyese. A csoportkörben mind a három hazai meccsét megnyerő, és mindössze egy gólt kapó Olympiakosz Pireusznak csak akkor van sansza, ha az odavágón jól teljesít. Gólt vagy gólokat kell lőniük, mert idegenben messze nem olyan meggyőző a statisztika: a csoportkörben mindössze egy pontot szereztek vendégként.

A franciák ezzel szemben Laurent Blanc irányításával elképesztő ütemben fejlődtek az elmúlt egy évben. Hét év lyoni egyeduralmat szakítottak meg tavaly a bajnokságban, és idén is a tabella élén állnak. A BL-ben óriási meglepetésre a Juventust és a Bayern Münchent is megelőzve nyerték meg a csoportjukat. A megszerezhető 18 pontból, 16-ot szerzett a Bordeaux, és hat meccsen egyetlen egy gólt kapott.

bajnokok ligája, nyolcaddöntő

VfB Stuttgart (német)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó (tv2)
Olimpiakosz (görög)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45 ó (DigiSport)

Szerdai program:
CSZKA Moszkva (orosz)-Sevilla (spanyol) 18:30 ó (DigiSport)
Internazionale (olasz)-Chelsea (angol) 20:45 ó (DigiSport)

A visszavágókat március 16. és 17.-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik