Élet-Stílus

Megműtik Plácido Domingót

Műtétnek kell alávetnie magát az elkövetkező napokban Plácido Domingo világhírű spanyol tenornak, aki egészségi állapota miatt londoni fellépéseinek lemondására kényszerült.

Az orvosok által javasolt megelőző jellegű beavatkozásra egy New York-i kórházban kerül sor – közölte az énekes szóvivője. Tájékoztatása szerint az előírt – várhatóan hathetes – pihenőt követően a 68 éves művész folytatja világkörüli turnéját. Domingo a napokban tokiói fellépésén kezdett altesti fájdalmakra panaszkodni.

Az énekes betegsége miatt lemondta londoni fellépéseit. A tenor a Covent Gardenben Händel Tamerlano című darabjában játszott volna, összesen öt alkalommal. A művész helyettesítésére Kurt Streit amerikai énekest kérték fel, aki az eredeti tervek szerint márciusban Domingo “párjaként” két előadáson szólaltatta volna meg Bajazetet.

A londoni királyi opera Domingo visszalépése miatt úgy döntött, hogy a jegyek árának 20 százalékát visszatéríti a vásárlóknak, “tekintettel arra, hogy egy ilyen kivételes művész lépett vissza, és egy ritkán előadott műről van szó” – indokolt a dalszínház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik