Élet-Stílus

Elszórakozta a győzelmet a Leverkusen

Visszavette az első helyet a tabellán a Bayer jobb gólkülönbségének köszönhetően, miután 2-2-re végzett a Werder Bremennel. Dárdai Pál négy hónap után visszatért a Herthába.

A Bayern München szombaton meglepetésre csak döntetlenre végzett Nürnbergben, igaz ha csak ideiglenesen is, de átvette a vezetést a tabellán a Bayer Leverkusentól. A szezonban még veretlen Heynckes-csapat Brémába látogatott, és egy gyenge meccsen, biztos pontokat szórakozott el a hajrában.
Az első félidőben mindkét oldalon szabadrúgás után született gól: Wiese elnézte Derdiyok lövését, Adler pedig a lába között hagyta továbbcsorogni a labdát Naldo bombájánál. A gyenge színvonalú mérkőzés a második félidőben lassan csordogált egészen a 57. percig, amikor a fiatal Kroos egy bődületes bombával vezetéshez juttatta a Leverkusent.

Az előnyt azonban nem sikerült a lefújásig megtartani, Mertesacker mindenkinél magasabbra ugrott egy középreívelt labdánál, és fejjel kiegyenlített. A Bayer így is visszavette az első helyét, de csak egy góllal előzi meg a Bayernt.

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC magabiztosan, 3-0-ra nyert a Freiburg otthonában, a fővárosiak fontos pontokat szereztek a kiesés elleni harcban. A magyar válogatott középpályás, akinek tavaly november elején műtötték jobb bokáját, a 84. percben, 0-3-s állásnál, négy hónapos kihagyás után lépett pályára.

A vasárnapi játéknap harmadik meccsén a Grafite duplájával fordított a Wolfsburg a Schalke ellen.

bundesliga, 23. forduló

VfL Wolfsburg-FC Schalke 04 2-1 (0-1)
Gól: Grafite (71., 77.), illetve Kuranyi (30.)

Werder Bremen-Bayer Leverkusen 2-2 (1-1)
Gól: Pizarro (34.), Mertesacker (90.), illetve Derdiyok (29.), Kroos (57.)

SC Freiburg-Hertha BSC 0-3 (0-2)
Gól: Ramos (28.), Cícero Santos (35., 57.)

Korábban:
FSV Mainz 05-VfL Bochum 0-0
Borussia Dortmund-Hannover 96 4-1
1. FC Nürnberg-Bayern München 1-1
Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 0-0
1. FC Köln-VfB Stuttgart 1-5
1899 Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik