Élet-Stílus

A MU kikapott Liverpoolban – videó

Az Everton nagy szívességet tett a listavezető Chelsea-nek azzal, hogy legyőzte a Manchester Unitedet a Premier League 27. fordulójában. A Chelsea és az Arsenal is győzött.

A MU ugyan előnybe került a liverpooli Goodison Parkban, mégis üres kézzel, értsd: pont nélkül távozott onnan. Sir Alex Ferguson csapata ezt megelőzően tavaly december 19-én, a Fulham ellen kapott ki a Premier Leaue-ben, és immár hat vereséget számol.

Az Everton nem törte össze, hogy Valencia jobboldali beadása után Berbatov közelről megszerezte a vezetést a címvédőnek, ennek jeleként Biljatletgyinov három perccel később egyenlített, 18 méteres lövésére még csak mozdulni sem tudott Van der Sar.

A 76. percben, egy formás támadás végén Van der Sar ismét tehetetlen volt, Dan Gosling néhány méterről továbbított a kapujának bal alsó sarkába. A karrierjét az Evertonban kezdő Rooney szabadrúgásból válaszolhatott volna, de nem találta el a kaput, nem úgy Rodwell, aki egy kontra végén beállította a 3-1-es végeredményt.
„Sajnálatos, hogy nem szereztünk pontokat, de ma nem is érdemeltünk győzelmet, mert nem játszottunk elég jól. Az meg rendkívül bosszantó, hogy miután megszereztük a vezetést, azonnal gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Az Everton ezzel együtt rászolgált a három pontra” – értékelt a lefújás után Mike Phelan, a Manchester United pályaedzője.

A Chelsea négy pontra növelte előnyét a Manchester Uniteddel szemben, miután közepes teljesítménnyel is nyert a Wolverhampton otthonában. A londoniak mindkét gólját Drogba szerezte, a 40. percben egy sakk-mattra kijátszott akció során közelről talált be, majd a második félidőben Cech kirúgása után lépett meg, elvitte a labdát a kapus mellett és a hálóba gurított. A „farkasoknak” is voltak nagy helyzeteik, de ezek kimaradtak. Cech kiválóan védett, Terry pedig kétszer is a gólvonal közelében tisztázott.

A másik fővárosi csapat, a harmadik Arsenal is kihasználta a MU botlását, két pontra megközelítette a „vörös ördögöket” azután, hogy Bendtner és a végén tizenegyesből eredményes Fabregas góljával 2-0-ra legyőzte a Fülöp Mártont nélkülöző Sunderlandot.

Premier League, 27. forduló:


Everton-Manchester United 3-1 (1-1)


Gól: Biljaletgyinov (19.), Gosling (76.), Rodwell (90.), ill. Berbatov (16.)

Arsenal-Sunderland 2-0 (1-0)
Gól: Bendtner (27.), Fabregas (90., 11-esből)

West Ham United-Hull City 3-0 (1-0)
Gól: Behrami (3.), Cole (59.), Faubert (90.)
Kiállítva: Fagan (53., Hull)

Wolverhampton Wanderers-Chelsea 0-2 (0-1)
Gól: Drogba (40., 67.)

Portsmouth-Stoke City

Vasárnap:
Blackburn-Bolton, 13:00
Aston Villa-Burnley, 15:00
Fulham-Birmingham City 16:00
Manchester City-Liverpool 16:00
Wigan Athletic-Tottenham, 17:15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik