Élet-Stílus

Botlott a Bayern – videó

A Nürnberg elleni döntetlennel átvette a vezetést a tabellán a bajor sztárcsapat, de a Leverkusen vasárnap előzhet. A Stuttgart megszórta a Kölnt, Hajnalék négyet lőttek a Hannovernek.

A hétközi BL-meccset követően van Buyten és Ribéry pihenőt kapott a Bayernben, de így is erős összeállításban állt ki a Nürnberg otthonában Louis van Gaal csapata. A bajorok azonnal nekirontottak behúzódó ellenfelüknek, de túl körülményesen passzolgattak, így sokáig várni kellett az első komoly helyzetre.
Az egy csatárral kiálló hazaiak kontrákkal próbálkoztak, de ezeket a müncheni védelem játszi könnyedséggel hatástalanította. Bő fél óráig unalmasan teltek a percek, majd egy gyors vendégtámadás meghozta a gyümölcsét: Gomez futott el a jobb szélen, a középre tett labdáját pedig Müller a tizenegyespont környékéről a jobb sarokba helyezte.

A fordulás után a Nürnberg az első értékelhető helyzetéből egyenlített: Buttról kipattant egy hazai lövés, és a fiatal Gündogan második nekifutásra közvetlen közelről bepofozta a labdát. A Bayern azonnal sebességet váltott, de a bátran védekező hazaiak megmentettek egy pontot. A vendégek átvették a vezetést a tabellán, kérdés meddig… A szezonban még veretlen Leverkusen vasárnap Brémában előzhet.

A Stuttgart színeiben Cacau egymaga négy gólt vágott a Kölnnek, amely 5-1-re kikapott. Podolski sorozatban hagyta ki a ziccereket, sokak szerint ilyen formában nincs értelme kivinni a világbajnokságra.

A Hamburg támadójátéka a januárban érkezett van Nistelrooy nélkül nem sokat ért, a Frankfurt ellen csak egy unalmas gólnélküli döntetlenre futotta hazai pályán. A Dortmund viszont alaposan megszórta a Hannovert (4-1), amely sorozatban nyolcadik bajnokiját bukta el. Hajnal Tamást második félidőben cserélte be a tréner.


bundesliga, 23. forduló



FSV Mainz 05-VfL Bochum 0-0

Borussia Dortmund-Hannover 96 4-1 (1-0)


Gól: Subotic (43.), Eggimann (60. öngól), Valdez (77.), Groskreutz (88.), illetve Koné (81.)

1. FC Nürnberg-Bayern München 1-1 (0-1)


Gól: Gündogan (54.), illetve Müller (38.)

Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 0-0

1. FC Köln-VfB Stuttgart 1-5 (1-3)


Gól: Schorch (44.), illetve Cacau (13., 31., 38., 74.), Pogrebnyak (70.)

Pénteken játszották:
1899 Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach 2-2

Vasárnapi meccsek:
SC Freiburg-Hertha BSC 15:30 ó (DigiSport)
VfL Wolfsburg-FC Schalke 04 17:30 ó
Werder Bremen-Bayer Leverkusen 17:30 ó (DigiSport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik