Élet-Stílus

Rájátszásra készül az Alba Volán – videó

Vasárnap kezdődik az osztrák jégkorongliga (EBEL) rájátszása, amelybe története során először jutott el a Fehérvár.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a playoffot felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte: a csapat ebben a szezonban a teljesítette az elvárást, sikerrel vette az 54 fordulós alapszakaszt. Az csak a pénteki, utolsó körben dől el, hogy ki lesz a negyeddöntős ellenfél: lehet a Salzburg,a Bécs, a Graz és a Linz is.
A Sapa Fehérvár AV19 pénteken Zágrábban szerepel, és az eredménytől függően végezhet az alapszakasz 6., 7. vagy 8. helyén is. “Eddig remekül teljesített a csapat, de most jön a főelőadás. A rájátszás teljesen más stílusú, más atmoszférájú meccseket hoz, mint az alapszakasz. Itt kőkemény csaták várnak ránk” – mondta id. Ocskay.

Az biztos, hogy az egyik csapat negyedik sikeréig tartó negyeddöntőben a második (február 23., kedd), a negyedik (február 28., vasárnap) és az esetleges hatodik (március 4., csütörtök) meccs lesz Székesfehérváron.

Amennyiben a fehérváriak továbbjutnak, akkor nem tudnak bekapcsolódni a magyar ob I rájátszásba, vagyis ebben az esetben új bajnokot avatnak. “Ezzel egyelőre nem kívánok foglalkozni, várjuk meg, mit hoz az osztrák negyeddöntő. Persze sajnálnám, ha le kellene mondanunk a magyar bajnoki címről, de ezzel tisztában voltunk akkor is, amikor beneveztünk az EBEL-be. Ha bekerülnénk a legjobb négy közé, az olyan lenne klubszinten, mint amikor a válogatott megnyerte a szapporói divízió I-es vb-t, és feljutott a világ legjobbjai közé” – fogalmazott a szakosztály-igazgató.

Hozzátette: a playoffban is igyekeznek maximálisan kiszolgálni a közönséget, és meghálálni az alapszakaszbeli támogatást. A rájátszásra a jegyek elővételben kaphatók. A diákok és nyugdíjasok 1000 forintért vehetnek belépőket. Az álló szektorba egyébként 1700, az ülőhelyekre 3000 forintba kerülnek a jegyek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik