Élet-Stílus

A Magyar Kupa döntőjét is megbundázták?

A sportnapilap híre szerint a tavalyi kupadöntő is gyanús. Törökországban több embert is őrizetbe vettek a fogadási botránnyal kapcsolatban.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Kupa tavalyi döntője ügyében is vizsgálódik, mivel a Honvéd-Győr párharc (1-0) visszavágója előtt állítólag a fővárosiak nevében fellépők 20 millió forintot kértek azért, hogy a kupa a Győrbe kerüljön – írja a pénteken Nemzeti Sport. A sportnapilap információját egyébként a vidéki klub ügyvezetője megerősítette.

A „bundabotrány” néven ismert ügysorozatot felgöngyölítő bochumi ügyészség 13 magyar találkozó eredményét találta furcsának, de a tavalyi Magyar Kupa-döntővel együtt összesen már 27 magyar érdekeltségű találkozóra vetült a gyanú árnyéka.

Amíg nálunk nyomoznak, addig Törökországban több embert is őrizetbe vettek a tavaly kirobbant nemzetközi labdarúgó fogadási botránnyal kapcsolatban. A helyi televízió beszámolója szerint a rendőrségi razzia elsősorban a Gaziantepsport és a Club Gaziantep Büyüksehir Belediyesport érintette, és legalább kilenc személy keveredett bundaügybe.

A csalás kulcsfigurája állítólag a Gaziantepspor korábbi kapusedzője, Erol Bilir, a gyanú szerint ő volt az összekötő a fogadási maffia és a játékosok között. Ő és a csapat négy futballistája is őrizetbe került. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a információkat.

A németek átadták a nyomozati anyagot

A bochumi ügyészség átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) a futball bundabotránnyal kapcsolatosan készített, a németországi nyomozást összefoglaló anyagot – közölte pénteken az NNI. A rendőrségi honlapon olvasható közlemény szerint a további nyomozati iratok átadása jogsegély formájában történik.

A nyomozást december elején rendelték el, jelenleg az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és a mérkőzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyik. A személyiségi jogok és a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendőrség nem hozhatja nyilvánosságra az érintett személyek nevét – írták a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik