Élet-Stílus

Az Újpest két pert nyert az MLSZ ellen

admin
admin

2010. 02. 18. 15:08

A Sport Állandó Választott Bíróság két ügyben is az Újpestnek adott igazat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) szemben.

Az Újpest FC honlapjának csütörtöki híre szerint a 2008/2009-es szezon 30. fordulójában lejátszott Újpest–Fehérvár bajnoki kapcsán történt szurkolói rendzavarások miatt lefolytatott fegyelmi eljárás határozatait a bíróság megváltoztatta, és az eljárást megszüntette. Így az ügyben eddig született valamennyi – a zárt kapus büntetést elrendelő, és a kétmillió forint pénzbüntetést alkalmazó – határozat a hatályát vesztette.
A bíróság szerint az MLSZ megsértette a fegyelmi szabályzatban “az eljárás lefolytatására nyitva álló 5 napos jogvesztő határidőt, ezért az ügyben eddig született valamennyi határozat sérti az MLSZ fegyelmi szabályzatát”. Ez azt is jelenti, hogy a tavaly a 2. fordulóban megrendezett Újpest FC–Kecskemét bajnoki mérkőzés – ezen jogsértő határozat alapján – jogellenesen került zárt sportlétesítményben megrendezésre.

A másik ügyben is helyt adott a bíróság az Újpest FC kereseti kérelmének: a 2009. október 30-án lejátszott Debrecen–Újpest FC bajnokival kapcsolatban kiszabott 300 ezer forint pénzbüntetést is megváltoztatta, s a lila-fehér klubot felmentette a fegyelmi vétség elkövetésének vádja alól.

A bíróság egyelőre szóban hirdette ki az ítéleteket. Az MLSZ és az Újpest egyaránt akkor kíván nyilatkozni az ügyről és annak további menetéről, amikor kézhez kapták az írásos ítéletet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.