Élet-Stílus

Rákospalotára költözik Hollywood

Csütörtökön mutatják be az Egyesült Államok legnagyobb független filmstúdiójának első európai beruházását, a Rákospalotán áprilisban megnyíló Raleigh Studios Budapestet - írja a Világgazdaság.

A 17 milliárd forintos projektet – amelynek keretében ígéretük szerint Európa legmodernebb stúdiókomplexumát építik meg – az amerikai fél magyar befektetőkkel, az Origo Film Grouppal közösen hozta tető alá. Az óriáslétesítmény megnyitását a már működő hazai filmstúdiók is nagy izgalommal várják.

A piaci szereplők úgy vélik, hogy az itthoni műteremparkok száma és teljesítőképessége miatt már most is túlkínálat van bizonyos időszakokban, a Raleigh Filmstudios érkezése pedig biztosan felbolygatja majd és átrendezheti ezt a zsúfolt piacot.

A magyarországi filmstúdiók felemás évet zártak tavaly: bár a hollywoodi óriásköltségvetésű filmek évek óta elkerülik hazánkat, ám a „kisebb kaliberű” nemzetközi produkciókból néhányan jól megélnek, a filmipart is sújtó gazdasági válság, valamint a hazai filmtörvénnyel kapcsolatos múltbéli visszásságok ellenére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik