Élet-Stílus

Nem támogatják az olimpiai törvényjavaslatot

admin
admin

2010. 02. 17. 16:59

A Nemzeti Sporttanács (NST) jelenlegi állapotában nem támogatja a 2020-as olimpiára való jelentkezéssel kapcsolatos törvényjavaslatot, amelyet a BOM, a budapesti olimpia előmozdítására alakult társadalmi szervezet készített.

Az NST a szerdai közleményében ugyanakkor kiemeli, hogy örömmel üdvözölne egy magyar olimpiát és a 2020-as játékokra való jelentkezést sem látja irreálisnak.
A Nemzeti Sporttanács (NST) álláspontját azzal indokolta, hogy az olimpiai pályázatról szóló törvény elfogadásához a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) között egyértelmű egyetértés szükséges, ez azonban nem áll fenn.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a rendezés előkészítéséhez a BOM által javasolt részvénytársasági forma lenne előnyös, de a rövid időtartamú működés miatt ez szükségtelen, és indokolatlan többletköltségekkel járna. Ebben az esetben ráadásul a MOB-nak és az MPB-nek a társaságban való tagi részvétele és az alapvető döntéseknél való egyetértési jogának biztosítása a Nemzeti Sporttanács szerint elengedhetetlen.

Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága tavaly december 8-án döntött úgy, hogy benyújtja a 2020-as olimpiarendezési pályázatot előkészítő törvénytervezetet a Parlamentnek. A Nemzeti Sporttanács tagja többek között a MOB, az MPB és a Nemzeti Sportszövetség, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, valamint az oktatási és kulturális miniszter és az egészségügyi miniszter.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.