Élet-Stílus

Magukhoz ölelik a miskolciak a várost

Többezer ember öleli majd körbe Miskolc belvárosát a jubileumi, tizedik Kocsonyafesztvál nyitónapján.

Legalább ötezer ember öleli körbe Miskolc “szívét” február 19-én, a jubileumi, tizedik Kocsonyafesztvál nyitónapján a szervezők szerint, akik most először rendezik meg a miskolciak összetartozását, közösségét szimbolizáló “városölelést” – mondta Rózsa Edit a fesztivál kitalálója, főszervezője.

A miskolci Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusai és diákjai ötlete nyomán megvalósulhat egy igazán egyedülálló program, vélhetően a jubileumi Kocsonyafesztivál felemelő pillanata lesz a miskolciak összetartozását, közösségét szimbolizáló “városölelés”.

A fesztivál megnyitóján, február 19-én, pénteken délután 4 órakor legalább ötezer miskolci és a fesztiválra ellátogató érdeklődő élőláncot von a miskolci belváros köré, a fesztivál legfontosabb helyszínein – a Szemere utca – Kazinczy utca – Hősök tere – Déryné utca – Kandia köz – Szinva terasz – Szemere utca -, azaz a fesztiválzóna területén.

A “város szívének átölelése” közben Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának részlete, a Palotás dallamai csendülnek föl, a “miskolciság” örömünnepe alkalmával ezzel emlékeznek meg a Himnusz zeneszerzője születésének 200. évfordulójáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik