Élet-Stílus

Újraforgatnák A taxisofőrt

Széltében-hosszában beszélik a Berlinalén és a neten, hogy Lars von Trier rá akarja beszélni Martin Scorsesét és Robert De Nirót A taxisofőr újraforgatására - számolt be róla a variety.com.

A hollywoodi szaklap hétfőn szellőztette meg az izgalmas pletykát, amelyet egy dán lapban megjelent cikk indított útjára. A kérdéses napilapban Peter Aalbaeck Jensen, Von Trier üzlettársa és filmjeinek executive producere nyilatkozott, és – miközben sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a hírt – egy közlemény megjelentetését ígérte hamarosan.

Scorsese, aki 1976-ban Arany Pálma-díjat nyert Cannes-ban A taxisofőrrel, jelenleg a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál vendége versenyen kívül futó Viharsziget című thrillerével. Von Trier pedig Melancholia című sci-fijének forgalmazásával kapcsolatban tárgyal a német fővárosban.

A film forgatását jövőre tervezte, ezért a Scorsesével való közös projektet nyilván nem ripsz-ropsz ütik majd nyélbe – mérlegelte a tényeket a lap.

A dán rendezőnek nem ez lenne az első remake-terve. Korábban már meggyőzte egy dán rendező kollégáját, Jorgen Leth-t, hogy készítsék el újra Leth 1967-es A tökéletes ember című filmjét. Így született meg 2003-ban közös alkotásuk, Az öt akadály, amely az eredeti produkciót öt változatban fogalmazta újra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik