Élet-Stílus

Magyar sífutók: tudjuk, hol a helyünk…

A tisztes helytállás reményében induló magyar sífutók céljuknak megfelelően teljesítettek hétfőn a téli olimpián.

Két magyar volt érdekelt a vancouveri téli olimpia harmadik versenynapján: Tagscherer Zoltán 81., Viczián Vera pedig 75. lett a sífutók 15, illetve 10 kilométeres szabadstílusú versenyében. Mindketten tisztes helytállás reményében álltak rajthoz, és tulajdonképpen ennek megfelelően teljesítettek, több vetélytársukat is maguk mögé utasították, ami – minekután magyarokról van szó – semmiképpen sem lebecsülendő ebben a sportágban.

Tagscherer 14, közte három rangsorolt riválist előzött meg, a 38 éves Viczián hátát pedig három versenyző nézte. Ennek ellenére egyikük sem volt elégedett a célban.

„Azt hiszem, kicsit elfutottam magam, a második körben már nem tudtam azt hozni, amit szerettem volna. Közepes volt, lehetett volna jobb is” – értékelt Viczián MOB honlapján.

Tagscherer látványos hajrával ért célba (MTI)

Tagscherer látványos hajrával ért célba (MTI)

„Csaknem 7:40 percet kaptam az elsőtől, ami sok. Általában hatot szoktam, de ezen a pályán másfél perccel még nagyobb lett a különbség” – nyilatkozta ugyanitt Tagscherer, aki betegsége, valamint az elmúlt napok esős időjárása maradt el egy kicsit attól, ami ténylegesen elvárható tőle. „Nem ment, ezt el kell ismernem” – tette hozzá a sífutónk.

A sífutást, abban a magyarok szerepét kevéssé ismerők kedvéért idézzük a két gyermeket nevelő Viczián szavait. „Tisztában vagyunk azzal, mit tudunk elérni, hiszen indulunk nemzetközi versenyeken, ahol látjuk az ellenfeleket. A pontszámok is tisztán megmutatják, hol a helyünk a mezőnyben. Megvannak a saját riválisaink, a hasonló adottságú, kis országok képviselői, akikkel most is lemeccseltük a magunk versenyét” – mondta Viczián, aki szerint ez a „meccs” – az ő részéről – papírforma szerint alakult.
A magyarok vancouveri eredményei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik