Élet-Stílus

Beckham és Benzema hazatér

Kedd este két mérkőzéssel elkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakasza. David Beckham hét év után találkozik a Manchester Uniteddal, és a Milan jelenlegi formáját elnézve nem lehetnek vérmes reményei. A Real Madrid a Lyon ellen meccsel.

David Beckham 1999-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját a Manchester Uniteddal, négy évre rá pedig a Real Madridhoz igazolt. A spanyol csapat játékosaként egyszer sem találkozott a Vörös Ördögökkel a középpályás, idén az AC Milannal viszont összesorsolták az angolokkal a BL-nyolcaddöntőjében.
„Óriási mérkőzésekre számítok, az a legfontosabb, hogy a Milan harcolja ki a nyolc közé jutást” – nyilatkozta a hétvégén Beckham, aki kölcsönben szerepel a milánói gárdában. – Sok az új játékos a Unitedban, de a remek csapatszellem továbbra is az egyik legnagyobb erősségük.”

Beckham mindenesetre jó előre jelezte, hogy nem fog ünnepelni, amennyiben gólt szerez egykori csapata ellen. Kérdéses persze, hogy lesz-e erre egyáltalán lehetősége az LA Galaxy középpályásának. A Milan trénere egyelőre még nem döntött, Beckham egykori edzője, Sir Alex Ferguson viszont azzal számol, hogy egykori játékosa csak a kispadon foglal helyet kedd este a San Siróban.

A kispadon kezd (MTI)

A kispadon kezd? (MTI)

A Milannak a jelenlegi formáját elnézve nincsen sok esélye az angol együttessel szemben, amely ráadásul a hétvégén rápihenhetett a nyolcaddöntő első meccsére. A milánóiak ezzel szemben bajnokit játszottak, és Huntelaar illetve Pato góljaival elverték péntek este az Udinesét. A győzelem feletti örömbe némi üröm is vegyült, hiszen az amúgy sem túl acélos Milan-védelem egyik oszlopa, Thiago Motta lesérült, és biztosan nem játszhat kedd este.

Az angoloknál Nemanja Vidicsen, és múlt héten kezét törő Ryan Giggsszen kívül mindenki bevetésre kész, ráadásul az utóbbi időben a veterán walesire csak epizódszerep hárult a szárnyaló Vörös Ördögöknél. Wayne Rooney jelenleg a világ legjobb formában futballozó támadója, elképesztő ütemben termeli a gólokat, hatalmas munkabírásával a MU egyik motorja. A Real Madridba igazoló Cristiano Ronaldót már senki nem hiányolja, Ferguson az új emberekből is hihetetlen ütőképes csapatot faragott, amely a végső győzelemre is jó eséllyel pályázik.

A szezonban 23 gólnál tartó Rooney lehet a nyerőember (MTI)

A szezonban 23 gólnál tartó Rooney lehet a nyerőember (MTI)

Azt ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a 2007-es kiírásban is az angolok számítottak a párharc toronymagas esélyesének, de az Old Traffordon elszenvedett 2-3-as vereséget követően a milánóiak esélyt sem hagytak hazai pályán a Unitednak, és egy sima 3-0-val kiejtették Fergusonékat. Két évvel korábban szintén a 16 között találkozott a két zászlóshajó, akkor Crespo az Old Traffordon és Milánóban is egy-egy góllal döntött.

Benzema is “hazatér”

A nyáron jókora összeggel kistafírozott madridiak támadója, Karim Benzema nevelőegyesülete, a Lyon ellen készülhet, ám a párosítás a két klub külön története során is érdekes. A két együttes legutóbb a BL 2006-07-es kiírásában futott össze, akkor a franciák 2-0, 2-2-vel tudták le a spanyolokat, de a Gerland stadionban már 3-0-ra is elpáholták a „királyiakat”, egy évvel korábban ugyanis 3-0, 1-1 volt a lyoni fölény mértéke. Ezúttal a franciák formája talán kevésbé meggyőző, míg a spanyolok – papíron – erősödtek.

Beckhamhez hasonlóan Cristiano Ronaldo is hasonló utat járt be, a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz igazolt. 2008 portugál aranylabdása a spanyol együttessel szeretné megnyerni a BL-t, de a sorozat kilencszeres győztese 2004 négy óta nem jutott be a negyeddöntőbe. „Itt az ideje, hogy megszakadjon a sorozat. Ha nem tudjuk megverni a Lyont, akkor felesleges álmodoznunk a végső győzelemről” – így Ronaldo, aki a nyáron 90 millió euróért érkezett Madridba.

Karim Benzema is tavaly érkezett a spanyol együtteshez, korábban éppen a kedd esti ellenfél mezében ontotta a gólokat. „Nagyon várom, hogy visszatérhessek Lyonba, újra találkozhatok a családommal és a barátaimmal. Bízom benne, hogy a szurkolók örömmel fogadnak, az ott töltött évek alatt azt hiszem rászolgáltam erre” – nyilatkozta a francia támadó, aki kisebb sérüléssel bajlódik, de mindenképpen játszani szeretne.

bajnokok ligája, nyolcaddöntő, első meccsek

Keddi program:
Olympique Lyon (francia)-Real Madrid (spanyol) 20:45 ó (DigiSport)
Lehetséges kezdőcsapatok
Olympique Lyon: Lloris – Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho – Toulalan, Källstrom – Govou, Pjanic, Delgado – Lisandro
Real Madrid: Casillas – Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa – Granero, L. Diarra, X. Alonso – Kaká, Ronaldo – Higuain

AC Milan (olasz)-Manchester United (angol) 20:45 ó (tv2)
Lehetséges kezdőcsapatok
AC Milan: Dida – Abate, Bonera, Nesta, Antonini – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Pato, Huntelaar, Ronaldinho
Manchester United: van der Sar – Brown, Vidic, Ferdinand, Evra – Valencia, Fletcher, Carrick, Nani – Rooney, Berbatov

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik