Élet-Stílus

Menesztették a futsalkapitányt

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége a futsalbizottság javaslatára felmentette Kozma Mihályt, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

Nem meglepő Kozma Mihály menesztése, miután a futsalbizottság a szakvezető felmentését javasolta az MLSZ elnökségének, amely hétfőn határozott az ügyben.

Az 53 éves Kozma – aki hivatását tekintve művészettörténész – 1997-ben került a nemzeti csapat mellé, a teremlabdarúgó-válogatott pályaedzője, különböző okok miatt nyolc hónapig megbízott vezetőedzője volt, a magyar futsalcsapatot pedig 2003 óta irányította szövetségi kapitányként. Vezetésével a válogatott a 2005-ös és az idei, hazai rendezésű Európa-bajnokságon is részt vett, de valamennyi meccsét elveszítette.

A magyarországi tornán az azeriektől 3-2-re, a csehektől 6-5-re kapott ki úgy, hogy utóbbi mérkőzésen már 4-0-ra is vezetett, és a döntetlennel továbbjutott volna a csoportjából. Csehország azonban egyenlő állásnál, 19 másodperccel a vége előtt betalált – ezzel tulajdonképpen a magyar szövetségi kapitány sorsát is megpecsételte.

Kozma Mihály edzőként dolgozott a Cső-Montage-nál és a romániai Székelyudvarhelynél is, s mindkettővel bajnok volt, míg jelenleg az ETO futsallcsapatának alkalmazásában áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik