Élet-Stílus

Az elhunyt szánkós tartott a pályától

Az olimpián edzésbalesetben elhunyt grúz szánkós, Nodar Kumaritasvili veszélyesnek tartotta a jégteknőt.

Kumaritasvili a pénteki edzésen 145 kilométer/órás tempónál a 16 kanyarban kicsúszott és halálos sérüléseket szenvedett, miután a pálya melletti vasoszlopnak csapódott.

A 21 évet élt sportoló veszélyesnek tartotta a pályát – erről a családjával Bakurianiban élő édesapja, Davit Kumaritasvili beszélt, aki megismételte: nem fogja megnézni fia életének utolsó perceit, nem akarja megtekinteni a tragédiáról készült felvételeket.

A jégteknő kapcsán egyébként sokan arra panaszkodtak, hogy nagyon gyors, emiatt veszélyes. A szervezők a grúz sportoló halála után lerövidítették a szánkópályát, ezzel valamelyest csökkentették a sebességet – csakhogy sajnos későn intézkedtek…

Érthetetlen, hogy a veszélyes részeknél miért nem emelték meg a jégteknő falát; miért építettek vasoszlopokat közvetlenül mellé, és ha már odaépítették, miért csak a tragikus baleset után vonták körbe szivaccsal? Kumaritasvili tragédiája gyászba borította az olimpiát, a grúz csapat el is gondolkodott a visszalépésen, végül vállalta a részvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik