Élet-Stílus

Balhé, dobálózás az olimpián

A kínaiak meglepték, lefilmezték a rivális dél-koreai gyorskorcsolyázók edzését, „cserébe" repültek a palackok.

A kínai delegáció egyik tagja a lelátóról felvételeket készített a dél-koreai hölgyek gyakorlásról, hátha kiderül, milyen taktikával készülnek. A koreaiak szövetségi kapitánya, Csoj-Guang Bok azonban ezt nem nézte jó szemmel, sőt, egyenesen dühbe gurult.

„Állj le! Hagyd abba!” – kiabálta, és hogy szavainak érvényt szerezzen, néhány vizes palackot is a „leskelődőhöz” vágott. Úgy tűnik, a sportvezető elfelejtette az újkori olimpiák atyjának, Pierre de Coubertinnek a szavait, miszerint „béke vagy te, Sport”.

A kínaiak ugyanakkor nem sértettek meg szabályt azzal, hogy meglesték legnagyobb riválisaikat gyakorlás közben, ahogy a videofelvételek készítését sem tiltja semmi.

A két ázsiai ország között nagy a rivalizálás ebben a szakágban, a dél-koraiak azonban előrébb járnak. A nyolcból hat aranyérmet nyertek a legutóbbi téli játékokon, Torinóban. Négy éve a férfiaknál egy amerikai (500 méteren Apolo Anton Ohno), míg a nőknél éppen egy kínai versenyző (szintén 500-on Wang Meng) akadályozta meg a koreaiak tarolását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik