Élet-Stílus

Vancouver: az első arany Svájcé

A svájci Simon Amman nyerte a vancouveri XXI. téli olimpia első aranyérmét, miután szombaton győzni tudott a síugrók normálsáncon rendezett döntőjében. A rövidpályás gyorskorcsolyázók révén bemutatkoztak a magyar versenyzők.

Az egyéni számokban, a férfiak 1500 méteren rendezett viadalán Knoch Viktor és Darázs Péter is rajthoz állt, előbbi a selejtezőben búcsúzni kényszerült, míg utóbbi bejutott az elődöntőbe, ott azonban az utolsó helyen zárta futamát, így végül a 19. pozícióban végzett. A négy évvel ezelőtti, torinói játékokon ebben a számban ötödik Knoch összesítésben 30. lett.

Huszár Erika a nők 500 méteres versenyében a selejtezőben kiesett, a Huszár, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű váltó pedig az elődöntőben negyedik lett, így a február 25-i, magyar idő szerint csütörtök hajnali B döntőben küzdhet az 5-8. helyért.

GALÉRIA (Fotó: Gáti András)

GALÉRIA (Fotó: Gáti András)

A szombati versenynapon öt számban osztottak érmet, a női sílövők 7,5 km-es sprintversenyében Anastazia Kuzmina megszerezte Szlovákia első ötkarikás aranyérmét, Sven Kramer pedig a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres viadalában nyert aranyat Hollandiának. A női síakrobatáknál mogulban amerikai győzelem született Hannah Kearney “jóvoltából”, míg a Koreai Köztársaság rövidpályás gyorskorcsolyázója, Li Jung Szu a férfiak 1500 méteres számában diadalmaskodott.

A női jégkorongtorna A csoportjának második mérkőzésén a házigazda és címvédő Kanada 18-0-ra győzte le Szlovákiát, ilyen nagy különbségű győzelemre pedig még nem volt példa a téli játékok történetében. Mint ahogyan arra sem, hogy egy versenyző három órán belül két különböző szakágban is elinduljon: a lett Haralds Silovs ugyanis a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres számában 20. lett, majd annak rövidpályás változatában, az 1500 méteres viadalon a B döntőig jutott, s végül összesítésben a 10. pozícióban zárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik