Élet-Stílus

Lassúak voltak a gyorskorcsolyázóink

A férfi gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában két magyar volt érdekelt, Darázs Péter és Knoch Viktor. A 36 versenyző hatfős csoportokban küzdött a továbbjutásért, Darázs futamában 2:18.827 perces idővel a harmadik helyen zárt, Knoch pedig 2:16.826 perc alatt teljesítette a távot, ezzel pedig számára véget is ért a verseny. Knoch 2006-ban Torinóban 5. helyen zárt másfél kilométeren, most viszont összesítésben csak 30. lett.

Igaz, a 20 éves versenyző a viadal előtt elmondta, leginkább 500 méteren van esélye a jó szereplésre Vancouverben, miközben az erős mezőny miatt neki most az 1500 méteres táv megy a legkevésbé. Reméljük, akkor ennél csakis jobb jöhet…

Ami Darázst illeti, az elődöntőben az utolsó helyen zárta futamát, így végül a 19. pozícióban végzett. Négy évvel ezelőtt a 11. volt. „Az első futamban sikerült megvalósítanom azt, amit terveztem. Nem akartam belemenni a lökdösődésekbe, mert úgy éreztem, mindenki egy kicsit eszeveszetten korcsolyázott. Sajnos az elődöntőben a többiek olyan tempót diktáltak, ami már nagyon gyors volt nekem, és bár az egyik versenyző kirúgott elém egy bolyát, amire ráléptem, de nem szeretném erre fogni az eredményt, mert valószínűleg akkor sem sikerült volna jobban, ha ez nem történik meg. A célom az volt, hogy az elődöntőig eljussak, és ez sikerült is” – nyilatkozta Darázs Péter.

GALÉRIA

GALÉRIA

Huszár Erika 500 méteren állt rajthoz, de „messzire nem jutott”: futamában az utolsó körig ugyan a második helyen haladt egy kizárás miatt három fősre olvadt mezőnyben, végül 44.537 másodperces idővel csak harmadik lett, így nem állhat rajthoz csütörtök hajnalban esedékes negyeddöntőben. A torinói játékokon 1500 méteren negyedik, 500-on pedig 13. helyen végzett magyar korcsolyázó korai búcsúja annak fényében mindenképpen csalódás, hogy ezen a távon a tavalyi és idei Eb-n bronzérmet szerzett.

Huszár Erikának szombaton – sajnos – a váltóban sem volt sok sikerélménye: Heidum Bernadettel, Darázs Rózsával és Keszler Andreával kiegészülve 4:17.487-tel a negyedik helyen végzett az elődöntős futamában – ugyanitt a győztes, címvédő kínai váltó olimpiai csúcsot (4:08.797) ért el a 3000 méteres távon -, ekképp a hollandokkal, az olaszokkal és a japánokkal együtt az 5-8. helyért küzdhet – magyar idő szerint – csütörtök hajnalban, a B döntőben. „A futam elején jól korcsolyáztunk, de a riválisok később el tudtak húzni. A B döntőre jobban fel tudunk készülni, ki tudjuk elemezni az ellenfeleinket, és reménykedünk benne, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk a váltót” – mondta el az MTI érdeklődésére Telegdy Attila szövetségi kapitány.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik