Élet-Stílus

Duplázott a visszatérő Ronaldo – videó

A Real Madrid 3-0-ra nyert szombaton a Xerez otthonában, az eltiltását letöltő portugál klasszis két góllal vette ki a részét a sikerből. A Valencia meglepetésre csak ikszelt a Gijón vendégeként, a Villareal egy bunyós meccsen győzött.

Cristiano Ronaldo kétmeccses eltiltása nem látszott az elmúlt hetekben a Real Madrid teljesítményén. A királyi gárda a súlyos milliókért vásárolt portugál nélkül is szállította a győzelmeket, és továbbra is ott liheg a listavezető Barcelona nyakában.
A Xeréx elleni mérkőzés előtt Ronaldo azt ígérte, hogy nem ártott neki a kényszerpihenő, és 2008 aranylabdása tartotta is a szavát. A tabellán utolsó helyezettje elleni 3-0-s sikert az ő góljai biztosították be a második félidőben: előbb fejjel, majd lábbal értékesítette Kaká remek passzát.

A vártnál gyengébben szereplő Villareal kispadján vereséggel (0-1 Mallorca) debütált Juan Carlos Garrido. Második nekifutásra mind a három pontot megszerezte az új tréner irányításával a sárga tengeralattjáró, amely győzelmének köszönhetően nem veszítette végleg szem elől a nemzetközi kupaszereplést érő helyeket.

A Bilbao elleni 2-1-s Villareal-győzelmet hozó meccs hajrájában elszabadultak az indulatok. A vendégeknél Iraola előbb kihagyott egy tizenegyest, majd Godin (Villarreal) és Javi Martinez (Bilbao) akaszkodott össze. A bíró mindkettőjüket azonnal kivágta. Később sem nyugodtak le a kedélyek, és egy újabb lökdösődést követően Orbaiz (Bilbao) is idő előtt mehetett zuhanyozni.

A Valencia hiába játszott 90 percen keresztül nagy fölényben a Sporting Gijón vendégeként, végül az egy pontnak is örülnie kellett az Emery-csapatnak. A legutóbbi négy meccsét elbukó hazaiak Castro révén már az ötödik percben vezettek, a fiatal Matának csak a hajrában sikerült begyötörnie az egyenlítő gólt.

primera división, 22. forduló

Villarreal-Athletic Bilbao 2-1 (2-1)
Gól: Capdevila (5.), Nilmar (45.), illetve Gabilondo (24.)
Piros lap: Godin (Villarreal, 91.), Martinez (Bilbao, 91.), Orbaiz (Bilbao, 94.)

Xerez-Real Madrid 0-3 (0-0)
Gól: Arbeloa (64.), C. Ronaldo (69., 71.)

Sporting Gijón-Valencia 1-1 (1-0)
Gól: Castro (5.), illetve Mata (76.)

Vasárnapi meccsek:
Espanyol-Deportivo La Coruna 17 ó
Getafe-Almería 17
Racing Santander-Málaga 17
Valladolid-Real Zaragoza 17
Sevilla-Osasuna 19 (Sport1)
Atlético Madrid-FC Barcelona 21 (Sport1)

Hétfői meccs:
Tenerife-Real Mallorca 21 (Sport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik