Élet-Stílus

Szávay kiesett Párizsban

Párizsban a negyeddöntő jelentette a végállomást Szávay Ágnes számára, a magyar teniszező három játszmában alulmaradt az amerikai Melanie Oudin ellenében.

A legutóbb a franciák elleni FED-kupa találkozón mindkét mérkőzését megnyerő amerikai tinédzser remek formában érkezett a francia fővárosba, ahol két, nála előkelőbben rangsorolt teniszezőt is legyőzött: a román Soarana Cirsteát és a svájci Patty Schnydert is búcsúztatta.

Hasonló sorsra jutott a jól kezdő, ám az első 6:2-re megnyert szettet követően visszazuhanó Szávay is. A második játszmában ugyanis a Szávay hibáiból élő, de remekül küzdő Oudin 2:6, 1:3 után visszakapaszkodott, s mivel break-lehetőségeivel jobban gazdálkodott – hét alkalomból ötször jött ki győztesen, míg a magyar hétszer is hibázott -, megérdemelten jutott az elődöntőbe.

„Franciaország egyre jobban fekszik nekem. A múltban ugyan ért itt egy-két kellemetlen meglepetés, mindez azonban megváltozott” – árulta el Oudin. „Nagy küzdő vagyok, s mivel a másodikban Ágnes több pontot is nekem ajándékozott, igyekeztem élni a lehetőségekkel. A harmadik játszmára a játékom is összeállt, sokkal agresszívebb lettem. Megjött az önbizalmam.”

Az amerikai az elődöntőben az első kiemelt orosz Jelena Gyementyjevával mérkőzik, a másik ágon az olasz Flavia Pennetta ellenfele a cseh Lucie Safarova lesz.

Női torna – GDF Suez, Párizs
Negyeddöntő:
Oudin (amerikai)-Szávay Ágnes 2:6, 6:4, 6:2
Gyementyjeva (orosz, 1.)-Petkovic (német) 3:6, 6:4, 6:2
Pennetta (olasz, 2.)-Garbin (olasz) 6:1, 6:3
Safarova (cseh)-Peer (izraeli, 6.) 6:3, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik