Élet-Stílus

A kapusa verette meg a Bundesliga-címvédőt – videó

A Bayer Leverkusen legyőzte a címvédő Wolfsburgot, és továbbra is vezeti a német labdarúgó-bajnokságot.

A listavezető és a címvédő ellentétes útat jár be: amíg a Bayer Leverkusen öt tavaszi mérkőzésén 13 pontot szerzett, addig a Wolfsburg négy veresége mellett mindössze egy döntetlent tud felmutatni. A két csapat szombati mérkőzésén a „farkasok” kapusa, André Lenz játszotta a főszerepet. A 48. percben Stefan Reinartzhoz paskolta a labdát egy szabadrúgás után, a védő pedig az üres kapuba helyezett. Tíz perccel később Leinz bakiparádéba illő jelenetsor végén meg is duplázta a hazaiak előnyét: Eren Derdiyok a felsőlécre fejelte a labdát, amelyet a 36 éves hálóőr volt szíves a kapuba ügyetlenkedni. Edin Dzeko 10. bajnoki gólja ezek után már csak szépségtapasz volt a Wolfsburgnak.

A Real Madridtól szerződtetett Ruud van Nistelrooy második hamburgi meccsén, csereként beállva két perc alatt duplázott; a holland csatárnak köszönhetően HSV 3-1-re legyőzte a VfB Stuttgartot, amely öt siker után először veszített pontokat, ugyanakkor a Hamburg ezzel véget vetett hárommeccses nyeretlenségi sorozatának.

A Hannover rossz szériája azonban folytatódott: otthonában a Werderrel szemben elszenvedte zsinórban hetedik vereségét is, ráadásul ez a mostani volt a legsúlyosabb kudarca. A brémai együttessel most felfelé tart a hullámvasút, a csapat öt vereség után a második győzelmét aratta, és a hét közben, a Német Kupában is sikerélmény érte.

A Hertha-Mainz mérkőzésen akár három magyar is szerepelhetett volna, a műtét után lábadozó Dárdai Pál, illetve Lőw Zsolt távollétében azonban csak Szalai Ádám játszott, viszont ő gólpasszal – egy nagyszerű beadással – főszerepet vállalt csapata berlini pontszerzésében. A fiatal magyar csatárt három perccel a vége előtt lecserélték.

Nyert a Bayern

A tavasszal még hibátlan Bayern München hátrányból felállva győzte le a Borussia Dortmundot, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre. Mohamed Zidan 5. percben szerzett góljára Mark van Bommel válaszolt egy megpattant lövéssel, majd a második félidőben a felépülése óta bajnokin először kezdő Franck Ribéry két gólpasszt is adott: Arjen Robbent és Mario Gomezt szolgálta ki. Hajnal Tamás, a dortmundiak magyar középpályása a 74. percben állt be Zidan cseréjeként.


Bundesliga, 22. forduló:


Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 2-1 (0-0)


Gól: Reinartz (48.), Lenz (68., öngól), ill. Dzeko (79.)

VfL Bochum-Hoffenheim 2-1 (1-0)


Gól: Sestak (24.), Dedic (76.), ill. Ibisevic (65.)

Kiállítva: Luiz Gustavo (86., Hoffenheim)

Hannover-Werder Bremen 1-5 (0-4)


Gól: Schulz (59.), ill. Niemeyer (11.), Naldo (18.), Andreasen (26., öngól), Hunt (44.), Pizarro (68.)

Hertha BSC-FSV Mainz 1-1 (0-1)


Gól: Ramos (51.), ill. Bancé (37.)

VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-3 (0-1)


Gól: Träsch (55.), ill. Berg (23.), Van Nistelrooy (75., 77.)

Bayern München-Borussia Dortmund 3-1 (1-1)
Gól: Van Bommel (21.), Robben (50.), Gomez (65.), ill. Zidan (5.)



Pénteken játszották:

Borussia Mönchengladbach-1. FC Nürnberg 2-1

Vasárnap:

Schalke 04-1. FC Köln, 15:30
Eintracht Frankfurt-Freiburg, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik