Élet-Stílus

A Chelsea kupán vágta Gyepeséket – videó

A címvédő Chelsea már a nyolc között van az angol FA-kupában, miután 4-1-re legyőzte a másodosztályú Cardiff Cityt, Gyepes Gábor csapatát.

A 2008-ban döntős, Gyepes Gábort is soraiban tudó Cardiff City fáradhatatlanul hajtott a Stamford Bridge-en, de végül elbukott. Másképp fogalmazva: győzött a lényegesen nagyobb játékerőt képviselő, leginkább a második félidőben jeleskedő Chelsea.

A londoniak már a 2. percben megszerezték a vezetést, igaz, erre a gólra még volt válasza a walesi csapatnak. John Obi Mikel a saját térfeléről indította Didier Drogbát, akinek rutinfeladat volt 11 méterről a kapuba továbbítani, a másik oldalon pedig Michael Chopra bólintott góltérően. A második félidőben aztán háromszor is betalált a Chelsea.

Az 51. percben Drogba mesteri átadása után Michael Ballack emelt a hálóba, majd Danny Sturridge vágta kapuba a labdát, amely némi szerencsével került elé. A negyedik Chelsea-gólt a csereként beállt Salomon Kalou szerezte a 85. percben, lehetetlen testhelyzetben, remek mozdulattal fejelt a jobb felső sarokba. A Cardiff magyar légiósa végigjátszotta a meccset, amelyen a papírformának megfelelő eredmény született.

Akárcsak Southamptonban, ahol a harmadosztályú hazai csapat ellen 4-1-re diadalmaskodott az élvonalbeli Portsmouth. Az ötből négy gól az utolsó félórában született; a Pompey 1-1-es állás után tíz perc alatt háromszor is „beköszönt”.

A szintén a Premier League-ben szereplő Birmingham City idegenben győzte le a Derby Countyt, a másodosztályú „rangadón” a korábban a Liverpoolt is búcsúztató Reading pedig hazai környezetben 2-2-es döntetlent játszott a tabellán húsz hellyel jobban álló West Bromwich Albionnal, így ebben a párharcban újrajátszásra kerül majd sor.

A Manchester City is ismétlésre kényszerül az esélytelenebbnek vélt Stoke-kal szemben. A szombaton hazai pályán fellépő manchesteri alakulat ugyan megszerezte a vezetést, de Shaun Wright-Phillips góljára Ricardo Fuller válaszolt a túloldalon, méghozzá egy érdekes találattal: Rory Delap hatalmas bedobása után fejelt 6 méterről a kapuba.

FA-kupa, nyolcaddöntő:

Manchester City-Stoke City 1-1 (1-0)
Chelsea-Cardiff City (II.) 4-1 (1-1)
Southampton (III.)-Portsmouth 1-4 (0-0)
Derby County (II.)-Birmingham City 1-2 (0-0)
Reading (II.)-West Bromwich Albion (II.) 2-2 (1-1)

Derby County (II.)-Birmingham City, 16:00
Reading (II.)-West Bromwich Albion (II.), 16:00
Manchester City-Stoke City, 18:15

Vasárnap:

Bolton Wanderers-Tottenham, 14:30
Fulham-Notts County (IV.), 16:00
Crystal Palace (II.)-Aston Villa, 16:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik