Élet-Stílus

Brazil-holland előadás Milánóban – videó

A Milan az Udinese legyőzésével melegített a Manchester United elleni BL-mérkőzésre - Nesta és Pato visszatért, ellenben Thiago Silva játéka kétséges az angol bajnok ellen.

Az utóbbi fordulókban döcögősen teljesítő Milan csapatába visszatért Nesta, s a középhátvéd jelenléte megnyugtatta a lombard hátsó alakzatot, amely a veszélyes friuliak ellen a 40. percig kifogástalanul tette a dolgát.

Ekkorra a vörös-feketék már kétgólos előnyt szorgoskodtak össze, nem utolsó sorban a sokat kritizált Ronaldinho-Huntelaar kettős jóvoltából. A helyenként világklasszis megoldásokkal előrukkoló, de az Inter ellen leszereplő Ronaldinho ismét remekelt, míg a beilleszkedési gondokkal küzdő holland igazolta, hogy a tizenhatoson belül életveszélyes.

A hatodik percben a duó hozta össze a vezető találatot. A brazil pazar passzal szolgálta ki a hollandot, aki a a rövid saroknál érkezve hálóba fejelt. A 12. percben az Intertől megszerzett Mancini sérülés miatt cserét kért, a helyére érkező honfitárs Pato azonban nem sokkal később a hálóba juttatta a labdát: Ronaldinho újabb szép megmozdulása után a csatár nem hezitált, ám Celi játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt.

A másik oldalon Dida megoldásai olykor az őrületbe kergették övéit – Inler távoli próbálkozásánál igencsak elbambult – a 39. percben viszont egy újabb Ronaldinho-Pato összjáték során a kis brazil megduplázta az előnyt. Az örömbe némi üröm is vegyült, hisz egy perccel később Leonardo már a második kényszerű cseréjét hajtotta végre (a megsérülő Thiago Silva játéka a BL-ben kétséges).

Ronaldinho három gólpasszal zárt (MTI/EPA)

Ronaldinho három gólpasszal zárt (MTI/EPA)

Szünet előtt az Udinese szépített. Di Natale beívelése után a milánói védők és Dida is közelről figyelték, ahogy Floro Flores a kapuba fejel. A gól miatt elevenebbé váló De Biasi-legénység jobban kezdte a második játékrészt, de a játék képével ellentétben Ronaldinho szabadrúgása után Huntelaar ismét megduplázta a fórt.

A Milan innen kedvére kontrázhatott, legnagyobb helyzeteit viszont rögzített szituációkból érte el: egy jobboldali Pirlo-szabadrúgás után Huntelaar majdnem triplázott, majd Ronaldinho fejesét mentették a vonalon a vendégek.

A hajrában lecserélt brazilt vastaps kísérte az öltözőbe, a helyét átvevő Beckham ugyanakkor első labdaérintéséből Di Natalét „ugratta ki”, szerencséjére az olasz válogatott csatár elkapkodta helyzetét. A lescsapdát kijátszó támadó a 87. percben viszont nem hibázott, az utolsó percekben az Udinese az egyenlítésért rohamozott – hasztalanul.

Milan-Udinese – összefoglaló:

A lelátón jegyzetelő Sir Alex Ferguson felemás érzésekkel hagyhatta el a San Sirót. A Milan támadásban félelmetes, ellenben védelme – pláne Thiago Silva kiválásával – sebezhető, kérdés az is, hogy a pénteki hiányzók (Zambrotta, Seedorf, Antonini és Borriello) közül hányan lesznek egészségesek az angolok elleni összecsapásra.

serie a, 24. forduló

Milan-Udinese 3-2 (2-1)
Giuseppe Meazza, 35 ezer néző. Vezette: Celi
Gól: Huntelaar (7., 58.), Pato (39.), Floro Flores (45+2.), Di Natale (87.)
Milan: Dida – Abate, Nesta, T.Silva (Bonera, 40.), Favalli – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Mancini (Pato, 13.), Huntelaar, Ronaldinho (Beckham, 77.).
Udinese: Handanovic – Isla, Coda, Zapata, Pasquale – Sammarco (Pepe, 72.), Inler (Lodi, 61.), Asamoah – Sanchez, Floro Flores (Geijo, 73.), Di Natale.

Az élcsoport:
1. Inter 53 pont (23 mérkőzés), 2. Milan 45 (23), 3. Roma 44 (23), 4. Napoli 38 (23), 5. Palermo 37 (23), 6. Sampdoria 36 (23), 7. Juventus 35 (35-30, 23), 8. Genoa 35 (36-36, 23)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik