Élet-Stílus

Nehéz csoportban a rövidpályás női váltó

Nehéz csoportba sorsolták a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya-váltót a vancouveri téli olimpián.

A tavaly Európa-bajnok csapat a kínaiak, a japánok és a házigazda kanadaiak ellen vívhatja ki a döntőbe jutást, magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

“A váltó esetében örültünk volna, ha egy európai gárda is van az ellenfeleink között, de a feladat nem megoldhatatlan – nyilatkozott Telegdi Attila szövetségi kapitány a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján. – A kanadaiakat és a japánokat van esélyünk megfogni, Kínáról köztudott, hogy messze a legerősebb ebben a mezőnyben. Meg kell mutatnunk, mit tudunk, s ha ez elég a döntőhöz, akkor óriási bravúrt hajtunk végre, ha nem, akkor pedig marad a B-döntő, és ott igyekszünk becsülettel helytállni.”

Telegdi hozzátette, hogy egyéniben, a férfiak 1500 méteres számában – amelyben érmet is osztanak vasárnap – Knoch Viktor könnyebb csoportba került, ugyanakkor Darázs Péternek nehezebb dolga lesz a selejtezőben. A nőknél az 500 méteren induló Huszár Erika szintén jó eséllyel juthat tovább a közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban sorra kerülő első fordulóból.

Amennyiben a váltó az első vagy második helyen végez az elődöntőben, akkor a negyediknél rosszabb helyen már biztosan nem zárhatja az olimpiát. A női finálékat február 25-én, csütörtök hajnalban rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik