Élet-Stílus

Bukás és doppingvétség az olimpia előtt

Kórházba szállították Violeta Stramaturaru román szánkóst, Szvetlana Tyerentyeva orosz jégkorongozó pedig doppingvétsége miatt szolgáltatott beszédtémát.

Violeta Stramaturaru a csütörtöki tréningen a falnak csapódott és meggyötört állapotban érkezett a pálya aljára. Az esetet követően kórházba szállították, de a román csapat szóvivője azonnal közölte, hogy nem súlyos a 21 éves szánkós sérülése. Ezt támasztja alá, hogy a sportoló néhány órával később már vissza is térhetett az olimpiai faluba.

Amíg a románoknál Stramaturaru balesete, addig az oroszoknál Szvetlana Tyerentyeva jégkorongozó doppingügye okozott izgalmakat. A hosszú pályafutása során először „vétkező” hokist február 6-án ellenőrizték, és egy gyenge stimuláló, tuaminoheptane nyomaira bukkantak. A szer – amely egy nátha elleni orrspray használata miatt került a szervezetébe – alkalmazása versenyen tilos, egyébként nem, így a pozitív tesztje ezúttal csak megrovást vont maga után. Azaz Tyerentyeva jégre léphet a vancouveri olimpián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik