Élet-Stílus

Szávay már a nyolc között

Szávay Ágnes két játszmában, 6:2, 6:4-re nyert a horvát Petra Martic ellen a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A csütörtöki összecsapás 1 óra 14 percig tartott. A 21 éves magyar játékos a negyeddöntőben a Melanie Oudin (amerikai)-Patty Schnyder (svájci) mérkőzés győztesével találkozik, pénteken.
Az első játszmában a kissé megszeppent Martic hibát hibára halmozott, Szávay szinte akkor nyert pontot, amikor csak akart, és 26 perc alatt zsebelte be a szettet.

A folytatásban azonnal brékelte a 19 esztendős horvát teniszezőt, 3:1-es előnyhöz jutott, ám ekkor egy kissé megtorpant, riválisa pedig kiegyenlített (3:3). Ezt követően, 4:4 után ismét megvillant a magyar játékos, elnyerte ellenfele adogatójátékát, és ezzel el is dőlt a meccs.

“Jól kezdtem, ugyanakkor az ellenfelem az elején sokat hibázott – mondta párizsi sikere után Szávay. – A második játszmában, amikor egy kissé megtorpantam, jól jött, hogy beszélhettem az edzőmmel, ez sokat lendített a játékomon.” A csütörtöki összecsapás hátteréhez tartozik, hogy Kuhárszky Zoltán, Martic jelenlegi edzője, korábban Szávay trénere volt.

A magyar teniszező két éve döntős volt a párizsi tornán – a fináléban az orosz Anna Csakvetadzétől kapott ki -, tavaly viszont már az első körben kiesett.

párizs, női torna, nyolcaddöntő

Szávay-Martic (horvát) 6:2, 6:4
Safarova (cseh)-Schiavone (olasz, 4.) 7:5, 6:2
Peer (izraeli, 6.)-Sprem (horvát) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik