Élet-Stílus

Olimpiai bajnokot igazolt a Győr

Olimpiai bajnok kapussal erősít a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata: a norvég Katrine Lunde Haraldsen csütörtökön hároméves szerződést kötött a zöld-fehér klubbal, amelyhez a nyáron érkezik a dán Viborgtól.

“Meglátogattam a klubot néhány hete, és nagyon jó benyomásaim voltak a városról, az edzőről, a vezetőkről – nyilatkozta a 29 éves hálóőr a győriek hivatalos honlapjának. – Értékeltem és elfogadtam ajánlatukat, mert csakugyan meggyőztek. Nagyon várom, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhassak, együtt a világklasszis Görbicz Anitával és Pálinger Katalinnal. Férjemmel egy teljesen új kultúrába fogunk csöppenni, érdeklődve várjuk ezt, és bízom benne, hogy minden rendben lesz.”
“Amellett, hogy egy olimpiai bajnok érkezik hozzánk, azt is nagyon fontosnak tartom, hogy északi országbeli sportoló költözik Magyarországra, ezzel pedig átléptünk egy korlátot – kommentálta Katrine Lunde Haraldsen érkezését Vanyus Attila, a győri klub elnöke. – Úgy gondolom, hogy nemcsak egy jó kapussal, hanem egy másfajta mentalitással fogunk gazdagodni, ebből pedig nemcsak a győri, de a magyar kézilabdasport is profitálhat. Hiszem azt, hogy ez a döntés is mutatja az ETO világban elfoglalt helyét, értékét.”

névjegy

Katrine Lunde Haraldsen (Kristiansand, 1980. március 30.) norvég olimpiai bajnok kézilabdakapus. Ikertestvérével, Kristine Lundéval egy csapatban játszanak Dániában, a Viborg HK-nál. Első alkalommal 2002. szeptember 26-án védhette a norvég válogatott kapuját, Jugoszlávia ellen. Azóta több mint 100 válogatott találkozón lépett pályára, és két alkalommal az ellenfél hálójába is betalált. Férje Tom Reidar Haraldsen labdarúgó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik