Élet-Stílus

Szerb csatárt vett a Liverpool

A Milan és a Valencia is vitte volna, de Milan Jovanovics, a Standard Liege támadója úgy döntött, hogy a következő szezontól a Liverpoolban folytatja a pályafutását.

Fél Európa leigazolta volna a januári átigazolási időszakban a szerb Milan Jovanovicsot. Az újságokban a Real Madrid, a Bayern Müncnhen, a Valencia neve is felmerült, de ha hinni lehet a belga forrásoknak, akkor a Milan, a Valencia és természetesen a 28 éves támadó aláírását végül megszerző Liverpool érdeklődött komolyan.
A megállapodás hírét maga a játékos is elismerte. „Három évre szóló szerződést kötöttem a Liverpoollal” – nyilatkozta Jovanovics a Sporza című lapnak. A csatár ingyen került a vörösökhöz, miután a nyáron lejárt a szerződése a Standard Liege-nél.

A belga klub illetékesei szerették volna meghosszabbítani a csapat legeredményesebb támadójának a kontraktusát, de a szerb válogatott egy igazi európai topcsapatban akart futballozni. „A választásom azért esett a Liverpoolra, mert Európa legnagyobb klubjai közé tartozik” – indokolta a döntését a támadó, aki Bölöni László csapatával 2008-ban és 2009-ben is megnyerte a belga bajnokságot.

A sikerekben oroszlánrészt vállalt Jovanovics. Az idei szezonban is szorgalmasan termeli a gólokat, a bajnokságban 10-nél jár, és a BL csoportkörében is kétszer volt eredményes. A szerb játékos 2007-ben mutatkozott be a válogatottban, azóta 23 meccsen 9 gólig jutott. A Standardot megelőzően a Sahtar Donyeckben és a Lokomotiv Moszkvában futballozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik