Élet-Stílus

A Pécs is elbúcsúzott az Euroligától

A Pécs 69-57-es vereséget szenvedett a lengyel Kraków otthonában, így 2-1-gyel elveszítette a párharcot
az Euroliga nyolcaddöntőjében.

A házigazda kezdett jobban, 7-2-re ellépett, majd a magyarok felzárkóztak 11-10-re, és Vajda Anna, illetve a pénteki meccsen 24 pontig, 11 lepattanóig és 10 gólpasszig jutott Iványi Dalma révén tartották magukat. A második negyedben tovább őrizték csekély előnyüket a hazaiak, mígnem Raksányi Krisztina triplájával a 17. percben a pécsiek átvették a vezetést (30-31). A félidőben egy pont a volt a különbség – a Kraków javára.

A térfélcsere után kilenc ponttal elhúztak a lengyelek – akik eddigi négy szezonbéli találkozójukon háromszor megverték Füzy Ákos tanítványait -, ugyanakkor Vajda fantasztikus dobóformájának köszönhetően a 30. percben ismét a vendégeknél volt az előny (48-49). Közben Iványi újfent begyűjtötte tizedik lepattanóját és gólpasszát is.

A zárófelvonásban a Kraków 55-55-nél a cseh Katerina Zohnova révén produkált egy ötös sorozatot, a mecsekaljaiak mestere időkéréssel próbált úrrá lenni a helyzeten, ám a magyar csapat már nem tudott újítani, és végül 12 pontos vereséggel búcsút intett az európai kupasorozatnak.

A MiZo kiesése egyben azt jelenti, hogy a magyar klubok számára véget ért a nemzetközi kosáridény: Sopron és a Szeged már a csoportkör után búcsúzott, a második vonalnak számító női Európa Kupában a SEAT Lami-Véd Győr a 16 között fejezte be szereplését. A férfiaknál egy magyar csapat sem indult kontinentális vetélkedésben.

Euroliga, nyolcaddöntő, 3. mérkőzés:
Kraków (lengyel)-MiZo Pécs 2010 69-57
Legjobb dobók: Fernandez 17, Zohnova 13, Cohen 12, Kobryn 12, illetve Vajda 18, Ohlde 11, Quigley 10
A párharc végeredménye: 2-1, a Kraków javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik