Élet-Stílus

Lemarad a vébéről Ronaldinho?

Pelé és a szurkolók is hiába követelik a keretbe, a brazilok szövetségi kapitánya nem hívta meg Ronaldinhót az írek elleni felkészülési meccsre. Adriano és Robinho viszont ott lesz.

Carlos Dunga kihirdette a március 2-án, Londonban megrendezésre kerülő Brazília-Írország felkészülési meccsre a brazil keretet. Némi meglepetésre nem lesz ott Ronaldinho, aki az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendül az AC Milanban.

2005 aranylabdása legutóbb 2009 elején húzhatta fel a címeres mezt, azóta a brazil kapitány nem számolt a jókora hullámvölgybe került, és leginkább a botrányaival a címlapokra kerülő középpályással.

„A sajtó mindig a nagy nevekről kérdez, de nálam nincsenek nagy és kis nevek, minden játékosnak megvan az esélye, hogy ott legyen Dél-Afrikában” – nyilatkozta Dunga, aki jelölte a keretbe a Juventusban csak szenvedő Felipe Melót, az Európából hazaigazoló Robinhót és Adrianót, és olyan kevésbé ismert játékosokat, mint a wolfsburgi Josue, a Benficában futballozó Ramires, vagy a galatasaray-os Elano.

Ronaldinho 2002-ben világbajnokságot nyert a selecaóval. 87 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben, és 32-szer volt eredményes.

brazil keret

Kapusok: Júlio César (Internazionale), Doni (AS Roma)

Védők: Maicon (Inter Milan), Dani Alves (Barcelona), Juan (Roma), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Lyon)

Középpályások: Gilberto Silva (Panathinaikosz), Josue (Wolfsburg), Felipe Melo (Juventus), Lucas (Liverpool), Kaka (Real Madrid), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo)

Támadók: Robinho (Santos), Adriano (Flamengo), Nilmar (Villarreal), Luis Fabiano (Sevilla)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik