Élet-Stílus

Bombagólokkal az elődöntőbe – videó

A Werder Bremen jutott be elsőként a négy közé a Német Kupában, miután 2-1-re győzött a Hoffenheim ellen. A Bayern szerdán a másodosztályú Fürth-öt fogadja, Torghelle Sándorék a Köln ellen játszanak.

A címvédő brémaiak két látványos találattal biztosították be a helyüket a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében. Thomas Schaaf csapata Naldo parádés szabadrúgásgóljával szerezte meg a vezetést, a győzelmet pedig az Özil helyére érkező Almeida állította be egy látványos lökettel nem sokkal a becserélése után.
A bajnokságban szenvedő hoffenheimiak gólját a szintén csereként érkező Tagoe szerezte: a támadónak mindössze két percre volt szüksége, hogy bevegye a hazai csapat hálóját, de a szurkolóik nem sokáig ünnepelhettek, hiszen szinte a fordulásból Almeida eldöntötte a meccset.

„Sajnos a bajnokságban nem úgy megy a csapatnak, ahogy szeretnénk. A mai győzelmükkel remélem sikerül kilábalnunk a hullámvölgyből. Szeretnénk megvédeni a kupában a címünket, de a bajnokságban is nagyon fontos meccsek várnak még ránk” – így a brémaiak tréner, akinek a csapata a legutóbbi nyolc bajnokijából mindössze egyet nyert meg.

A szerdai negyeddöntőkben a Bayern München hazai pályán fogadja másodosztályú ellenfelét, az Augsburg, és Torghelle Sándor az élvonalbeli Kölnnel meccsel, a Schalke pedig a harmadosztályú Osnabrückhöz látogat.

német kupa, negyeddöntő

Werder Bremen-1899 Hoffenheim 2-1 (1-0)
Gól: Naldo (27.), Almeida (75.), illetve Tagoe (73.)

Szerdai meccsek:
Bayern München-Greuther Fürth (II.) 19 ó (Sport1)
FC Augsburg (II.)-1. FC Köln 19 (Sport2)
VfL Osnabrück (III.)-FC Schalke 04 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik