Élet-Stílus

Bizonyítottak a City új emberei – videó

Adam Johnson és Patrick Vieira gólt eredményező megmozdulással bizonyította be a keddi, Bolton elleni bajnokin, hogy a City jól járt velük.

A Middlesbroughtól szerződtetett Adam Johnson és Intertől megszerzett Patrick Vieira kedden, a vendég Bolton ellen először volt kezdő Manchester Cityben, és mindketten gólt eredményező megmozdulással, gólpasszal bizonyították be, hogy érdemes volt őket télen leigazolni. „Fiatal, ambiciózus játékos, aki több poszton képes játszani. Ha a fejlődése töretlen lesz, nagy futballista lehet belőle” – nyilatkozta Roberto Mancini vezetőedző az első gólban főszerepet vállaló, büntetőt kiharcoló Adam Johnsonról.

Az ítéletvégrehajtó amúgy Carlos Tévez volt, s argentin csatár később szabadrúgásból a kapufát is eltalálta. A 2-0-ás végeredményt végül Emmanuel Adebayor állította be, miután Vieira szenzációs hosszú indítását követően nem kevésbé szép mozdulattal talált a kapuba: mellre vette a labdát, majd mielőtt az lesett volna, nagy erővel a hálóba bombázta. „Győztünk, és természetesen most jól érezzük magunkat, de a céljaink eléréséhez tovább kell javulnunk” – tette hozzá a tabellán ötödik City olasz trénere.

Fülöp Márton és a sérült Gera Zoltán egyaránt kihagyta csapata keddi találkozóját, amelyen a Sunderland hiába vezetett sokáig, egy 95. percben kapott gól miatt csak egy ponttal távozott a sereghajtó Portsmouth otthonából (a meccsen háromszor villant a piros lap), a Fulham viszont könnyedén, három góllal legyőzte a vendég Burnleyt.

Premier League, 26. forduló:


Fulham-Burnley 3-0 (2-0)


Gól: Murphy (23.), Elm (31.), Zamora (54.)

Manchester City-Bolton Wanderers 2-0 (1-0)


Gól: Tevez (31., 11-esből), Adebayor (73.)

Portsmouth-Sunderland 1-1 (0-1)


Gól: Dindane (95.), ill. Bent (12.- 11-esből)

Kiállítva: Rocha (9.), ill. Cattermole (54.), Meyler (87.)

Wigan Athletic-Stoke City 1-1 (1-0)


Gól: Scharner (14.), illetve Tuncay (74.)

Szerda:

Arsenal-Liverpool, 20:45
Aston Villa-Manchester United, 20:45
West Ham United-Birmingham City, 20:45
Wolverhampton,-Tottenham, 20:45
Blackburn Rovers-Hull City, 21:00
Everton-Chelsea, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik