Élet-Stílus

Bemutatták Vettelék autóját

A régi csapatok közül utolsóként a Red Bull Racing is leleplezte 2010-es autóját. A csapat rögtön meg is kezdi a tesztelést Jerezben.

A bajnoki címre esélyes Forma-1-es csapatok közül utolsóként a Red Bull is megtartotta autója leleplezését. Míg a többiek a múlt héten már Valenciában teszteltek, az RB6-ost Adrian Newey és csapata még a szélcsatornában fejlesztette.
Az autó ennek ellenére nem hozott radikális változást a tavaly hat futamgyőzelmet szerző RB5-öshöz képest, első pillantásra is látszik, hogy a korábbi modell továbbfejlesztéséről van szó, igaz, a cápauszony náluk is változott és az idei trendnek megfelelően bonyolultabb alakú. A képek szerint az első szárny is kimondottan kifinomult darab.

“Bár a bajnokságot nem sikerült megnyernünk, 2009 nagyszerű év volt számomra, a Red Bull megérett arra, hogy versenyeket nyerjen és a címért küzdjön. Meglátjuk, hogyan hat ez az idei szezonunkra, de a csapattagok önbizalmát mindenképp megnövelte. A fő szabályváltozások jóval kisebbek mint tavaly, csak a tankolás betiltása és a keskenyebb első gumi a jelentős. Lehetséges, hogy más csapatok nagyot léptek előre a télen, majd kiderül, hogyan alakul az idény eleje” – mondta a sztártervező Newey.

A csapat az autót délelőtt a jerezi bokszutcában élőben is leleplezte, majd el is kezdi a tesztelést, az RB6-ost szerdán és csütörtökön Mark Webber vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik