Élet-Stílus

FIFA: vita a technikai vívmányokról

Négyszemközt tárgyalt Kisteleki István a FIFA elnökével, a szervezet hétfői ülését követően. Továbbra sincs döntés a technikai vívmányok bevezetéséről.

Továbbra is megoszlik a véleménye a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékeseinek abban a kérdésben, hogy a nagy vitát kiváltó játékvezetői tévedések elkerülése érdekében szükséges-e alkalmazni az új technikai vívmányokat, ugyanakkor Joseph Blatter elnök szerint fel kell gyorsítani azokat a folyamatokat, amelyek megoldást kínálnak az ellentmondásos helyzetekre.
Többek között erről számolt be Kisteleki István, a hazai szövetség (MLSZ) elnöke azután, hogy hétfőn részt vett a FIFA technikai és fejlesztési bizottságának kibővített ülésén Zürichben.

“Joseph S. Blatter bevezetőjében szót ejtett mindazokról az anomáliákról, amelyek az utóbbi időben jelentkeztek a játékvezetés terén, jelezve, hogy fel kell gyorsítani azokat a folyamatokat, amelyek megoldást kínálnak az ellentmondásos helyzetekre – mondta az MLSZ honlapjának Kisteleki, aki tagja a testületnek. – Természetesen téma volt a videó, vagy más technikai segédeszköz használata, de mint eddig, most is szinte ötven-ötven százalékban megoszlott a jelenlévő szakemberek véleménye. Volt, aki a bevezetésük mellett kardoskodott, s ugyanennyien féltették a labdarúgás tradícióit az esetleges változtatástól. Általánosan elfogadott azonban az az álláspont, mely szerint még a feltűnő játékvezetői tévedések is, mondhatni, hozzátartoznak a játékhoz, épp úgy, mint amikor a csatár elhibáz egy kihagyhatatlannak tűnő helyzetet.”

A tanácskozáson – melyen jelen volt többek között Pelé, Sir Bobby Charlton és Zbigniew Boniek is – Franz Beckenbauer elnökölt. A témák között szerepelt a futsal helyzete, illetve a sportág alapjainak szélesítésére vonatkozó elképzelések megvitatása.

Az MLSZ elnöki posztjáról tavasszal távozó Kisteleki félórás négyszemközti megbeszélést is folytatott Blatterrel Zürichben, ezen a sportág magyarországi aktualitásairól tájékoztatta vendéglátóját. A FIFA elnöke jelezte, hogy személyes képviselője jelen lesz az MLSZ február 27-i rendkívüli közgyűlésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik