Élet-Stílus

Pontzáporos Super Bowlra számíthatunk

Az Indianapolis Colts és a New Orleans Saints bejutásával az idény két legjobb támadóegysége találkozik egymással a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) döntőjében, a magyar idő szerint hétfő kora hajnalban, 0:30-kor kezdődő 44. Super Bowlon.

A Miamiban sorra kerülő finálét szokás szerint hatalmas érdeklődés és felhajtás övezi, ami nem meglepő annak fényében, hogy 1993 óta először csap össze a két főcsoport alapszakaszbeli első helyezettje, és 1991 óta az is először fordul elő, hogy az alapszakasz két legtöbb touchdownt (hatpontos gólt) passzoló irányítóinak csapatai mérkőznek meg egymással.
A fogadóirodáknál és a szakértők körében is az Indianapolis Coltsot tartják a favoritnak, amely 1970 és 2006 után harmadszor szeretné megkaparintani a győztesnek járó Vince Lombardi-trófeát. Ezért Peyton Manning, minden idők egyik legjobb irányítója tehet a legtöbbet, aki a szezon során rekordot jelentő módon negyedszer érdemelte ki a legértékesebb játékos címet.

Pontzáporos Super Bowlra számíthatunk 1

Ezzel szemben a New Orleans Saints története során először szerepelhet a Super Bowlon, ugyanakkor a csapat Drew Brees irányításával az idén ámulatba ejtő és rendkívül hatékony támadójátékot produkált, olyat, amilyennel bárkit képes lehet legyőzni. A meccs pikantériája, hogy Manning édesapja, a korábban szintén elismert irányító, Archie Manning 1971 és 1982 között a Szenteket erősítette.

Sérülések mindkét oldalon akadnak, de a New Orleansnál várhatóan mindenki vállalja a játékot, ugyanakkor a Csikóknál két védő pályára lépése is kérdéses. Várhatóan nem ez lesz azonban a döntő tényező, ugyanis – noha mindkét egység a jobbak közé tartozik – a meccs gyaníthatóan nem a védelmekről fog szólni.

A Super Bowl tengerentúli népszerűségéről mindent elárul, hogy több ember követi nyomon a televízióban, mint ahány ember elmegy szavazni az elnökválasztáson. Nem véletlen, hogy 2000 óta a tíz legnézettebb műsor között csak amerikaifutball-mérkőzések szerepelnek. Egy félperces reklámspot – a csúcsmérkőzésen, csúcsidőben – több mint 2,5 millió dollárba kerül, a multicégek pedig különleges, csak a döntőre szóló reklámokkal készülnek.

A félidei showműsorban idén a The Who ad rövid koncertet. Az összecsapást 185 országban közvetítenek, 30 nyelven, az NFL magyar hívei a Sport Televízióban követhetik nyomon, amely a Super Bowlt élőben közvetíti a helyszínről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik