Élet-Stílus

Maradhat a német kapitány

A nyári világbajnokság után is Joachim Löwöt szeretné szövetségi kapitánynak Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség DFB) elnöke.

“Azt akarom, hogy a posztján maradjon. Akkor is vele fogok tárgyalni, ha jó és akkor is, ha rossz világbajnoki szereplést produkál a csapat” – idézte a szövetségi elöljárót a szombati Süddeutsche Zeitung.
A DFB első számú vezetője szerint az, hogy a tervezett kétéves szerződéshosszabbításról szóló egyeztetéseket elhalasztották a vb utánra, nem rontja kettejük kapcsolatát. Maradh”Semmi sem változott, barátok vagyunk és nem ellenségek, közös célért dolgozunk” – tette hozzá.

Zwanziger még azt is elmondta: a nemzeti csapat szereplését nem befolyásolhatja, hogy edzője lejáró vagy éppen kezdődő szerződéssel végzi a munkáját.

Löw jelenlegi kontraktusa a vb után jár le. Elvben már megállapodott Zwanzigerrel arról, hogy a 2012-es Európa-bajnokságig tovább irányítja a válogatottat, az utóbbi napokban azonban a fizetési igényeit, illetve Oliver Bierhoffnak, a válogatott menedzserének feladatait, jogait illetően vita alakult ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik