Élet-Stílus

Kilenc emberrel nyert a Barcelona – videó

A két spanyol sztárcsapat is megnyerte a soros bajnokiját, így az élen minden változatlan. A címvédő Barcelona kilenc emberrel fejezte be a Getafe elleni mérkőzést, a Real az eltiltott Ronaldo nélkül is hengerelt.

Otthon tartotta mindhárom pontot a Real Madrid a kisebbik barcelonai csapat, az Espanyol felett aratott diadala révén a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati zárómérkőzésén, így változatlanul 5 pont a hátránya a címvédő, s listavezető Barcelonával szemben.

A védő Sergio Ramos már a meccs elején pompás fejesgóllal szerzett vezetést a 72 ezer hazai néző nagy örömére, majd a javuló formában játszó brazil játékmester, Kaká talált be, a hajrában pedig a nem sokkal korábban csereként beállt argentin Gonzalo Higuaín alakította ki a magabiztos sikert híven tükröző végeredményt.

A címvédő Barcelona már korábban hozta a kötelezőt a Getafe vendégeként. Messi már a meccs elején egy mesteri tekeréssel lelohasztotta a hazai reményeket. A kis argentin később több ziccert is elhibázott, de a katalánok győzelme nem forgott veszélyben annak ellenére, hogy Pique egy brutális belemenés után azonnal pirosat kapott.

A Barca emberhátrányban is simán uralta a meccset, és Messi átadásából Xavi bő egy óra elteltével megduplázta az előnyt. A hajrában Marquez is kiállíttatta magát, a megítélt tizenegyest pedig bevágta Soldado, de a Getafénak így sem maradt esélye a pontszerzésre.

primera división, 21. forduló

Real Madrid-Espanyol 3-0 (2-0)
Gól: Sergio Ramos (5.), Kaká (30.), Higuain
(90.)

FC Barcelona-Getafe 2-1 (1-0)
Gól: Messi (6.), Xavi (67.), illetve Soldado (94., 11-esből)
Piros lap: Pique (26.), Marquez (90.) – mindkettő Barcelona

Valencia-Valladolid 2-0 (2-0)
Gól: Banega (8.), Villa (29.)

Vasárnapi meccsek:
Almería-Sporting Gijón 17 ó
Athletic Bilbao-Xerez 17
Málaga-Deportivo La Coruna 17
Real Mallorca-Villarreal 17
Osasuna-Tenerife 17
Real Zaragoza-Sevilla 19 (Sport1)
Racing Santander-Atlético Madrid 21 (Sport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik