Élet-Stílus

„Vörös” uralom Liverpoolban – videó

Egy gólt és két piros lapot hozott a liverpooli derbi, amely után a város vörös része ünnepelhetett. A manchesteri csapatoknak felemás napjuk volt az angol élvonalban.

Az Everton bő egy órán át emberelőnyben játszhatott az Anfield Roadon, ennek ellenére nem tudta megszakítani 1999 óta tartó rossz szériáját – a „kékek” ennyi ideje nem nyertek a városi ellenlábas otthonában. Egy másik sorozat végére ugyanakkor pont került. Az Everton kilenc mérkőzés után nyelte le ismét a vereség keserű piruláját az angol bajnokságban, viszont a Liverpool immár hét meccs óta nem talált legyőzőre.

Jóllehet, a bő fél óra játékot követően nehéz helyzetbe került Rafa Benírez csapata, a Marouane Fellainire páros lábbal rácsúszó Szotirisz Kirjakosz azonnal piros lapot kapott, de az „áldozat” sem tudta folytatni a játékot, ugyanis sérülés miatt le kellett cserélni.

Az első félidőben az igazi izgalmakat a hajrára tartogatták a felek: a 45. percben Steven Gerrard szabadrúgásból, mintegy 23 méterről a lécet találta el, átellenben pedig Tim Cahill hagyta ki az Everton legnagyobb helyzetét, miután hét méterről mellé bólintott.

Liverpool-Everton 1-0

Viszont az 55. percben Dirk Kuyt már pontosabban célzott, egyszersmind megszerezte az 50. liverpooli gólját, amely három pontot ért csapatának: a holland csatár Gerrard baloldali szöglete után fejjel vette be a városi rivális kapuját.

A gólok tekintetében ugyan nem tudott egalizálni az Everton (a 89. percben Pepe Reina bravúrral védett egy távoli lövést), a piros lapok számát illetően azonban egyenlített: az ellenfelét könyökkel leterítő dél-afrikai Steven Pienaar hagyta el idő előtt a pályát.

Magyarok nélkül

A Fulham (Gera Zoltán) és a Sunderland (Fülöp Márton) egyaránt döntetlent játszott a Bolton, illetve a Wigan ellen. A nevezett két magyar játékos nem lépett pályára.

A manchesteri csapatoknak felemás napjuk volt szombaton az angol élvonalban. A United simán nyert (ezzel ideiglenesen az élre állt), igaz, a Portsmouth tulajdonképpen saját magát ütötte ki az Old Traffordon, lévén három öngólt is szerzett. Az öt manchesteri gólból Wayne Rooney és Dimitar Berbatov is vállalt egyet-egyet.

A City nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a kiesés elől menekülő Hull City otthonában. A tigrisek csapatában Jozy Altidore és George Boateng is a legjobbkor szerezte meg az első Premier League-gólját, előbbi egy formás támadás végén találta meg a kapuba vezető utat, utóbbi pedig bombagóllal rukkolt ki: 17 méterről vágta a labdát a kapu bal oldalába. A City – amelyben az Intertől igazolt Patrick Vieira is pályára lépett – a második hazai gól után összekapta magát, de Emmanuel Adebayor révén csak szépítenie sikerült.

A Tottenham hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Aston Villával. A hazaiak többet birtokolták a labdát, többet támadtak, mint a birminghamiek, de utóbbiaknak is voltak jó időszakaik. A két kapus azonban lehúzta a rolót, Gomes és – főleg – Brad Friedel remek formában védett. A Tottenham a döntetlennel átengedte a negyedik helyet a Liverpoolnak. Az Aston Villa pedig jelenleg a hetedik bajnoki tabellán.

Premier League, 25. forduló:


Liverpool-Everton 1-0 (0-0)


Gól: Kuyt (55.)

Kiállítva: Kirjakosz (34.), ill. Pienaar (95.)

Liverpool: Reina – Carragher, Kirjakosz, Agger, Insua – Mascherano, Lucas – Kuyt (Skrtel, 90.), Gerrard, Maxi Rodriguez (Fabio Aureliom, 90.) – Ngog (Babel, 64.)
Everton: Howard – Ph. Neville, Heitinga, Distin, Baines – Fellaini (Arteta, 40.) – Donovan, Osman (Yakubu, 72.), T. Cahill, Pienaar – Saha (Anichebe, 72.)

Manchester United-Portsmouth 5-0 (2-0)
Gól: Rooney (40.), Vanden Borre (45., öngól), Hughes (59., öngól), Berbatov (62.), Wilson (69., öngól)

Bolton Wanderers-Fulham 0-0

Burnley-West Ham United 2-1 (1-0)
Gól: Nugent (14.), Fox (55.), illetve Ilan (81.)

Hull City-Manchester City 2-1 (1-0)
Gól: Altidore (31.), Boateng (54.), ill. Adebayor (59.)

Stoke City-Blackburn Rovers 3-0 (2-0)
Gól: Higginbotham (9.), Sidibe (45.), Etherington (67.)
Kiállítva: Samba (59., Blackburn)

Sunderland-Wigan Athletic 1-1 (0-1)
Gól: Jones (64.), illetve Diame (20.)

Tottenham Hotspur-Aston Villa 0-0

Vasárnap:
Birmingham City-Wolverhampton, 14:30
Chelsea-Arsenal, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik