Élet-Stílus

Sziporkázott az Atlético – videó

Az Atlético Madrid kiütéses győzelmet aratott a Santander felett a Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágó alighanem formalitás.

Az ősszel kínos eredményeket halmozó Atlético a kupában nem ismer kegyelmet, a madridiak négy góllal lelépték a Racing Santandert, s ezzel gyakorlatilag kivívták a döntőbe jutást.

A Vicente Calderón stadionban a házigazdák már az első percektől magukhoz ragadták a kezdeményezést, Agüero ismét úgy játszott, ahogy azt tőle elvárják. Az argentin támadó előbb egy sunyi csavart lövéssel próbálkozott, majd remekül vette észre Simaót, s hibátlan ívelése után a portugál állítás nélkül bombázott a jobb felső sarokba.

Az Agüero-előadás újabb fejezeteként a támadó egy fejessel riogatta Coltortit, míg az első vendéghelyzetet követően – Xisco passza után Serrano ügyetlenkedte el lehetőségét – Forlánt hozta helyzetbe, az uruguayi lövését azonban szögletre tenyerelte a santanderi kapus. A 40. percben aztán Forlán kapu előtti bokamozdulata (a csel két vendégvédőt is “hintába ültetett”) után a később megsérülő, s a hírek szerint bő egy hónapra kidőlő Reyes növelte az előnyt.

Térfélcsere után is az Atlético volt a kreatívabb csapat, Tiago emelése, Simao szabadrúgása is gólt ért – nem úgy Forlán büntetője. A Reyest váltó Jurado ellen elkövetett szabálytalanság ugyan a tizenhatos előterében történt, Mateu Lahoz viszont tizenegyessel honorált, s a büntetőt az uruguayi támadó magabiztosan értékesítette.

Atlético-Santander – összefoglaló:

Kilenc perccel később immár jogos tizenegyeshez jutott a házigazda. A kiugró Agüerót Torrejon buktatta, s Forlán ezúttal is kíméletlen végrehajtónak bizonyult.

A végén még Toni Moral igyekezett faragni a négygólos hátrányból, ám fejese egyenesen De Gea kezei között landolt – az Atlético négygólos győzelmének köszönhetően gyakorlatilag a döntőbe jutott.

király-kupa, elődöntő, első mérkőzés

Atlético-Santander 4-0 (2-0)
Vicente Calderón stadion, 30 ezer néző. Vezette: Lahoz
Gól: Simao (8.), Reyes (40.), Forlán (62., 71. – mindkettőt 11-esből)
Atlético: De Gea – Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López – Reyes (Jurado, 48.), Assuncao (Raúl García, 76.), Tiago, Simao – Forlán (Ibrahima, 81), Agüero
Santander: Coltorti – Pinillos, Torrejón, Henrique, Cristian – Munitis, Colsa (Diop, 67.), Lacen, Serrano (Toni Moral, 54.) – Canales, Xisco (Tchité, 54.)

Szerdán játszották:
Sevilla-Getafe 2-0 (1-0)
A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik