Élet-Stílus

A műszaki vizsgán nem lesz eredetiségvizsgálat?

admin
admin

2010. 02. 05. 06:53

A Népszabadság értesülése szerint a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszté­riumban (KHEM) már elkészült a jogszabálytervezet, amely megszüntetné a 2007-ben bevezetett integrált műszaki vizsgát. Vagyis, a jövőben csak az autósok kérésére végeznék el a műszaki vizsga keretében az eredetiségvizsgálatot.

A napilap pénteki száma ismerteti, hogy az autók adásvételéhez kötelező eredetiségvizsgálat azonban változatlanul fennmarad.

A szaktárca ezzel elsősorban annak a 300 ezer autósnak akar kedvezni, aki olyan 2006 után vásárolt autóval közlekedik, amely még nem esett át eredetiségvizsgálaton. Az ő autóikon – a ma hatályos szabályok szerint – a soron következő műszaki vizsgán közel húszezer forintért kötelezően elvégeznék az eredetiségvizsgálatot is.

Az érintettek felháborodása azonban a jelek szerint meghátrálásra késztette a szaktárcát, amely bevallottan “a botrány negatív politikai hatásait csökkentendő” készül beszüntetni az integrált vizsgálatot, amely szakértők szerint az autósok többségének kedvezőbb. Így az eddig eredetiségvizsgálaton át nem esett autók tulajdonosainak továbbra is csak akkor kell ellenőriztetniük járművük alváz- és motorszámának és más azonosítóinak valódiságát, ha el akarják adni a járművet – írja a napilap.

A Népszabadság szerint a hatályos szabályozás megváltoztatásával az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) nem ért egyet, a tárcaközi vitáról pedig sem a KHEM, sem az IRM nem nyilatkozott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.