Élet-Stílus

Film készül Dan Brown új regényéből

A brit Steven Knightra bízta a Columbia Pictures Az elveszett jelkép című legújabb Dan Brown-bestsellerből készülő film forgatókönyvének megírását.

A Brown-regények – A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok – hatalmas kasszasikert hoztak a stúdiónak, előbbi 758 millió dolláros, utóbbi 486 millió dolláros bevételt ért el a világ mozipénztárainál – emlékeztetett a Variety.com.

Bár Tom Hanks még nem kötelezte el magát az új Brown-film mellett, mivel a két korábbiban ő alakította a főhőst, Robert Langdon szimbólumkutató professzort, feltehetően ezúttal sem mond nemet. A producerek személye ismert: Brian Grazer és John Calley, ám az még nem derült ki, hogy ismét Ron Howard ül-e a rendezői székbe.

Knight annak köszönheti a munkát, hogy a stúdió nagyon elégedett volt Pawn Sacrifice című tavaly elkészült forgatókönyvével, amely Bobby Fisher és Borisz Szpaszkij legendás sakkmérkőzését idézi fel. Knight tollából két további film is hamarosan megjelenik: Martin Scorsese Viharsziget című thrillere és a Narnia krónikáinak újabb epizódja. Az írót a Gyönyörű mocsokságok című thrillerért Oscar-díjra is jelölték.

Az elveszett jelkép egyetlen nap alatt játszódik Washingtonban, ahol Langdon egy különös meghívás nyomán a szabadkőművesek világába csöppen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik