Élet-Stílus

Felszámolják a Force Indiát?

Sajtóértesülés szerint a Force India ellen felszámolást kezdeményezett a brit cégbíróság. A csapatnak február 25-ig kell rendeznie a könyvelésével kapcsolatos problémákat.

A brit Daily Telegraph pénteken arról írt, hogy a cégbíróság brit megfelelője, a Companies House felszámolási eljárást indított a Force India csapat ellen, amiért a Forma-1-es alakulat a tavaly október végi határidőre nem mutatta be a könyvelését.

“Már tárgyaltunk a Companies House-zal a határidő meghosszabbításáról, hogy rendezhessük a könyvelésünket. Január 28-án meg is kaptuk az értesítést róla, hogy február 25-ig van időnk. A könyvelési osztályunk szerint ez elég idő lesz” – mondta a csapat egyik vezetője, Otmar Szafnauer.

“A Force India Forma-1-es szereplése nem volt és nincs is veszélyben. Egyáltalán nem rendkívüli, ha egy cég ilyen-olyan okból késik az éves bevallásával” – jelezte a csapatfőnök-tulajdonos, Vijay Mallya egy szintén pénteki közleményben.

Az általában kiválóan értesült szakíró, Joe Saward szerint is a Telegraph a szenzáció kedvéért eltúlozza az eset súlyát, és nem kell félni attól, hogy az elmúlt két idényben szépen fejlődő kiscsapat nem lesz ott a rajtrácson március közepén Bahreinben.

Azt is érdemes azonban megjegyezni, hogy a Force India Mallya beszállása óta kicsit slamposan működik, tavaly például egy korábbi üzleti partnerük a Német Nagydíjon le akarta foglaltatni az autóikat a csapat tartozása fejében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik