Élet-Stílus

EURO-2012: negyedik kalapban a magyarok

Vasárnap délben a varsói Kultúrpalotában sorsolják ki a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait.

A két házigazda biztos résztvevő, így a kvalifikációs sorozatban 51 nemzeti együttes indul, ezeket hat hatos és három ötös csoportba osztják.

Az első helyezett mindegyikből automatikusan Eb-résztvevő lesz, akárcsak a legjobb második. A további nyolc csoportmásodik pótselejtezőt vív a fennmaradó négy helyért.

A válogatottakat erősorrend szerint hat kalapba sorolták, a magyarok a negyedikbe kerültek. A magyar szövetség (MLSZ) képviseletében Erwin Koeman szövetségi kapitány, Kisteleki István elnök, Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató és Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója lesz jelen Varsóban.

A sorsolás lebonyolításában olyan egykori és jelenlegi kiváló labdarúgók segédkeznek majd, mint a lengyel Zbigniew Boniek és Andrzej Szarmach, illetve az ukrán Oleg Blohin és Andrij Sevcsenko.

a selejtező sorsolásának kalapjai

A magyar labdarúgó-válogatott a negyedik kalapba kerül a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság selejtező sorozatának vasárnap 12 órakor kezdődő varsói sorsolásakor.

Az idei világbajnokság előtt, két éve szintén a negyedik kalapban, míg négy esztendeje, az előző Eb-selejtező sorozatának sorsolásakor az ötödikben kaptak helyet a magyarok.

1. kalap: Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Horvátország, Portugália, Franciaország, Oroszország
2. kalap: Görögország, Csehország, Svédország, Svájc, Szerbia, Törökország, Dánia, Szlovákia, Románia
3. kalap: Izrael, Bulgária, Finnország, Norvégia, Írország, Skócia, Észak-Írország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina
4. kalap: Szlovénia, Lettország, MAGYARORSZÁG, Litvánia, Fehéroroszország, Belgium, Wales, Macedónia, Ciprus
5. kalap: Montenegró, Albánia, Észtország, Grúzia, Moldova, Izland, Örményország, Kazahsztán, Liechtenstein
6. kalap: Azerbajdzsán, Luxemburg, Málta, Feröer-szigetek, Andorra, San Marino

Ajánlott videó

Olvasói sztorik